Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért vannak sokan a húsevés...

Miért vannak sokan a húsevés ellen? Tényleg nem egészséges?

Figyelt kérdés
Miért jobb a vegetarianizmus?

2017. okt. 16. 14:09
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
41%
Dehogy egészségtelen, kell a hús.
2017. okt. 16. 14:50
 2/15 anonim ***** válasza:
35%

Egyik sem optimális, az embert biológialag mindenevö, ami azt jelenti, hogy nagyrészt növények és kevés hús lenne a normális.

A mindennapos húsevés nem egészséges, és a húsmentes sem, pontosabban ha húst/halat nem is eszik valaki, de tejterméket meg tojást - azaz állati fehérjét - fogyaszt, akkor az nem gond.

2017. okt. 16. 14:51
 3/15 anonim ***** válasza:
40%
Van aki pl. undorodik a hústól, van aki állatszeretet miatt nem eszik húst, bizonyos betegségek miatt is van amikor nem ajánlott, de én nem mondanám, hogy nem egészséges. Igaz pótolható egyéb élelmiszerekkel a hús, de aki szereti, mint például én is, az miért ne egye?
2017. okt. 16. 15:05
 4/15 anonim ***** válasza:
58%

A húsfogyasztás környezeti és élettani hatásai ellenére, én nem tapasztaltam, hogy sokan ellene lennének (a kormány is sertéshús fogyasztását propagálja).

Miért jobb a vegetarianizmus?

Nézzünk pár tanulmányt az egészségügyi okokról:

1. A Loma Linda Egyetem kutatói bebizonyították, hogy a vegetáriánusok 53%-kal csökkenthetik a cukorbetegség kockázatát. Egy másik, 11 éves brit tanulmány 45.000 önkéntest megvizsgálva azt állapította meg, hogy a teljes növényi étrend (de a vegetáriánus is) képes 32%-kal csökkenteni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

[link]

[link]

2. A növényi étrend egészséges a:

-Gyerekek számára

[link]

[link]

-A túlsúlyosok számára

tps://smhs.gwu.edu/news/plant-based-diet-causes-weight-loss-according-new-mega-study

-A cukorbetegek számára

[link]

A rák kialakulását csökkenthetjük

[link]

A szív- és érrendszeri betegségeket is 32%-kal csökkenthetjük

[link]

A Pécsi Tudományegyetem kutatása a növényi étrendről:

[link]

Ezenkívül az Egészségügyi Világszervezet (WHO), az amerikai, kanadai és brit dietetikusok szövetsége is elismeri, hogy a növényi étrend bármilyen életkorban, bármilyen helyzetben, nemtől függetlenül teljes értékű étrendet biztosít az ember számára.

" tejterméket meg tojást - azaz állati fehérjét - fogyaszt, akkor az nem gond."

Jó vicc. A szó ezen értelmében állati fehérje nem létezik. A fehérjék építőelemei az aminosavak, ezekből 22 db létezik, és közülük 11 esszenciális (cisztin, hisztidin, izoleucin, fenil-alanin, triptofán, valin, tirozin, treonin, lizin, metionin és leucin), és ezek mindegyike megtalálható mind a növényekben mind az állati eredetű élelmiszerekben.

Én egyébként elsődlegesen nem egészségügyi okokból vagyok vegán, hanem azért mert az állattenyésztés rendkívül káros a környezetre (már most kipusztították miatta a bolygó erdőinek 86/-át).

2017. okt. 16. 15:46
 5/15 anonim ***** válasza:
35%
Dehogynem egészséges, kell is a szervezetnek. És ráadásul nagyon finom :D
2017. okt. 16. 15:50
 6/15 anonim ***** válasza:
42%
mert semmi nincs a húsban amire szükség lenne, viszont olyanok vannak benne amik kimondottan károsak: koleszterin, transzzsírok, hormonok, gyógyszermaradványok.
2017. okt. 16. 15:58
 7/15 anonim ***** válasza:
81%

A húsos és a vega étrend is simán lehet egészségtelen és kifejezetten egészséges is. A hús származása nem teljesen mindegy, ahogy pl. a zöldségé is.

Hús nem kell az embernek, de attól még nem rossz, ha azt is eszik.

Mindenevők vagyunk, de olyanok, hogy akár vegaként vagyunk mindenevők, akár vegánként növény-, gomba- és ásványevők, akár húsevő mindenevők, akár húsevők, növény fogyasztása nélkül... Be tudunk vinni mindent, amire szükségünk van, kivéve 1-2 apróságot, ami könnyen pótolható máshogy (a vegánoknak ez a B12, a többieknél nem tudok ilyet, de végülis elképzelhető, hogy van).

Egy egészséges húsos étrend klasszisokkal jobb, mint egy hiányos vega étrend és fordítva.

Hogy naponta van-e hús, az szerintem mindegy. Miért lenne annyira más, ha valaki heti 1 kiló húst 7 napra oszt el vagy 2-re?

2017. okt. 16. 17:14
 8/15 anonim ***** válasza:
21%
Azért vannak sokan ellene mert tájékozatlanok. A vegán életmód évtizedekkel hosszabb és egészségesebb életet biztosít mint a mindenevő.
2017. okt. 16. 20:14
 9/15 anonim ***** válasza:
69%

Egyedül azokat értem meg, akik etikai okból veganok... nem akarnak állatnak ártani és ez szép és jó... én 2* próbáltam a vegetariánus étrendet, 1* 3 hónapig, 2.szor 1.5 évig, de az a helyzet, hogy csak azért, hogy elmondhassam magamról, hogy vega vagyok, nem leszek az...

Nem bújok szacak mögé, most ha szót akarok rá, akkor flexitáriánus vagyok, de leszarom hogy hívják, a minden napi húsevéssel felhagytam, mert sokkal jobban érzem az emésztőrendszeremet/szervezetemet vega koszton... de ha 1-2-3-4hetente megkívánok egy marhapörköltet, egy vadast, vagy akármit, akkor miért ne enném meg...

2017. okt. 17. 09:22
 10/15 anonim ***** válasza:
48%
Persze, hogy egészséges. Egy egészséges diéta része a hús, csak mértékkel kell enni és nem mindegy, hogy hogyan eszed.
2017. okt. 19. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!