Vízigénybe miért nem számolják bele általában a táplálkozás által felvett vizet?
Engem nem érdekel, ki mit számol bele, egyértelmű,. hogy az étel vízmennyisége is számít s nem mondható meg, mennyi víz kell, hisz kinek másfél, kinek 5 liter. Ha valaki egyáltalán nem iszik pluszban, az is lehet megfelelően hidratált, hogyne. Ritka, de van ilyen, még csak leves sem kell hozzá, elég főtt rizs, zöldség, gyümölcs.
Nekem a pluszt is simán lehet számolni, mert általában nagyon kevés víz van az ételemben. De nem számolok semmit, iszom, ha szomjas vagyok, ez is kiválóan megfelel, mert jól működik a szomjúságérzetem. Nekem az fura, hogy figyelni kell a vízbevitelre, hogyhogy ez nem megy mindenkinél magától?
Én sem vagyok nagy vízivó, de alig eszek "száraz" ételt, a legtöbb ételemben elég sok a víz (gyümölcsök, zöldségek, levesek, főtt ételek, turmixok). Napi 2-3 pohár vizet iszom, ha nincs túl meleg, ennyit kívánok, erőltetni pedig nem akarom. Szerintem ételekkel együtt sem viszek be 1-1,5 liternél több vizet, de a veséim így 40 felett is kiválóan működnek.
Az a véleményem, hogy a vízszükséglet (akárcsak a só-) egyéni. Nekem 50 kilósan, szellemi munka és nem túl sok mozgás mellett ennyi elég. Más ugyanilyen feltételekkel duplaennyit kíván. Nem vagyunk egyformák, mint ahogy a víz sem ugyanolyan, amit iszunk. Nem hiszem, hogy mindenki beteg lesz, aki kevés vizet iszik (jópár ellenpéldát ismerek), mint ahogy a napi többliteres vízfogyasztás sem garantálja a jó egészséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!