Vannak it Crohn-betegek? Kávéval, tejjel hogy álltok?
Az egyik kollégám állítólag Crohn-beteg (amivel itt - nem Mo-on - annyi szabadnapot vehet ki, amennyit akar és nem is rúghatják ki természetesen.)
Ma kiszaladtam és mindenkinek hoztam kávét jófejségből (váltogatva hívjuk meg egymást), és közben beötlött, hogy neki vajon milyen kávét hozzak.? A neten gyorsan rákerestem, és azt találtam, hogy nemcsak a tej, de már eleve a kávé is tiltólistán van Crohn betegeknek.
Végül hoztam mindenféle kávét (még külön pohárban laktózmentes tejet is az espresszókhoz), de ő a sima tejes lattét vette el gondolkodás nélkül.
Lehet, hogy nem is beteg csak kamu az egész? (legutóbb pl 2 hétig volt otthon és egy közös ismerőstől megtutdtam, hogy "véletlen" éppen akkor költözött is).
Vagy nem ilyen komoly/változó ez a diéta dolog ennél a betegségnél és vannak, akik jól bírják az összes élelmiszert?
Bírom őt amúgy, és a munkát illetően engem nem érint az sem, ha sokat van betegszabin (és esetleg egy orvos haverjával íratja a papírokat), csak kíváncsi lettem.
Ó nem, nem illedelmességből vette el. Tud bunkó lenni, kb fél évig nem szólt hozzám a köszönésen kívül (ezért nem is tudtam, hogy mit ehet mit nem, és a betegségét is csak mástól hallottam). Bár állítólag mindenkivel így indít..aztán ma akadt egy téma, amikiderült mindkettőnket érdekel.
Csak kíváncsi voltam, mert nem sokat tudok erről a betegségről. De akkor ezek szerint nem vészes a kávéivás.
Én gond nélkül iszok kávét, cappuchinot, tejet, kakaót, tejeskávét, bármit.
nincs tiltólista, mindenkinek egyénileg dől el, hogy mi az, ami bántja és mi az, ami nem.
az orvosom egyetlen diétás tanácsa az volt, hogy amitől rosszul vagyok, azt inkább hagyjam el. minden mást ehetek, ihatok.
amúgy simán előfordulhat, hogy valaki passzív szakaszban bármit képes magázoz venni, aktív betegség mellett meg a víz is átmegy az emberen (tapasztalat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!