Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Vannak it Crohn-betegek?...

Vannak it Crohn-betegek? Kávéval, tejjel hogy álltok?

Figyelt kérdés

Az egyik kollégám állítólag Crohn-beteg (amivel itt - nem Mo-on - annyi szabadnapot vehet ki, amennyit akar és nem is rúghatják ki természetesen.)

Ma kiszaladtam és mindenkinek hoztam kávét jófejségből (váltogatva hívjuk meg egymást), és közben beötlött, hogy neki vajon milyen kávét hozzak.? A neten gyorsan rákerestem, és azt találtam, hogy nemcsak a tej, de már eleve a kávé is tiltólistán van Crohn betegeknek.

Végül hoztam mindenféle kávét (még külön pohárban laktózmentes tejet is az espresszókhoz), de ő a sima tejes lattét vette el gondolkodás nélkül.

Lehet, hogy nem is beteg csak kamu az egész? (legutóbb pl 2 hétig volt otthon és egy közös ismerőstől megtutdtam, hogy "véletlen" éppen akkor költözött is).

Vagy nem ilyen komoly/változó ez a diéta dolog ennél a betegségnél és vannak, akik jól bírják az összes élelmiszert?

Bírom őt amúgy, és a munkát illetően engem nem érint az sem, ha sokat van betegszabin (és esetleg egy orvos haverjával íratja a papírokat), csak kíváncsi lettem.

2017. okt. 9. 22:48
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem anyám Chron-beteg, iszik kávét és ritkán tejet is. Lehet, amúgy a munkatársad, csak nem akart bunkó lenni veled, hogy nem issza meg a kávét. Nem kell mindig a legrosszabbra gondolni.
2017. okt. 9. 22:57
 2/5 A kérdező kommentje:

Ó nem, nem illedelmességből vette el. Tud bunkó lenni, kb fél évig nem szólt hozzám a köszönésen kívül (ezért nem is tudtam, hogy mit ehet mit nem, és a betegségét is csak mástól hallottam). Bár állítólag mindenkivel így indít..aztán ma akadt egy téma, amikiderült mindkettőnket érdekel.

Csak kíváncsi voltam, mert nem sokat tudok erről a betegségről. De akkor ezek szerint nem vészes a kávéivás.

2017. okt. 9. 23:07
 3/5 anonim ***** válasza:

Én gond nélkül iszok kávét, cappuchinot, tejet, kakaót, tejeskávét, bármit.

nincs tiltólista, mindenkinek egyénileg dől el, hogy mi az, ami bántja és mi az, ami nem.

az orvosom egyetlen diétás tanácsa az volt, hogy amitől rosszul vagyok, azt inkább hagyjam el. minden mást ehetek, ihatok.

amúgy simán előfordulhat, hogy valaki passzív szakaszban bármit képes magázoz venni, aktív betegség mellett meg a víz is átmegy az emberen (tapasztalat)

2017. okt. 10. 09:47
 4/5 anonim ***** válasza:
Unokatestvérem az, tejet nem iszik, és joghurtot és egyebeket sem fogyaszt, csak sajtból egy keveset. Kávét iszik.
2017. okt. 13. 18:29
 5/5 anonim válasza:
Sziasztok.Tudom ez régebbi kérdés,de hátha még nézitek.Én Crohn beteg vagyok,semmi csípőset,fűszereset,tejterméket nem tudok megenni,mert egyből megyek vécére.Ugyanez a helyzet a szénhidráttal.De van mikor semmi gon sincs.Ez változó.Vannak olyan időszakok,amikor jobb és vannak olyanok is,mikor semmi nem marad meg bennem,hiába vagyok farkas éhes.Elég sovány is vagyok.Minden crohn betegnek más,nem tudom a kollégádnak milyen.Viszont az tök szuper,hogy a kollégáddal ilyen toleránsak,engem mindig elküldtek munkahelyről,mondván,hogy egy beteg embert nem tudnak alkalmazni,hiába tudták,hogy az vagyok.Ha ezt olvasod kérdező,add át a kollégádnak,hogy sok kitartást és erőt kívánok neki :)
2020. márc. 10. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!