Tényleg napi maximum háromszor lehet étkezni?
Az igazság az, hogy kinek a napi 1, kinek a napi 5-8 vagy sávban folyamatos étkezés a jó. Nem vagyunk egyformák ebben sem.
Messze az összbevitel számít a legtöbbet, a test abból gazdálkodik.
Az inzulin szint egyeseknél magasabb, mert pl. egész nap egyszerű ch-t esznek, de remekül érzik magukat így. Nyilván le tudják kezelni ezt, de bevallom, ehhez a műfajhoz annyira nem értek, csak tudom, sok ember él így, pl. sok gyümölccsel.
Ha valaki minimális ch-t s az inzulint nem extrém mértékben megdobó, nem túl sok fehérjét eszik, annak azért az inzulinszintje akkor se lesz folyton magasan, ha ezt a kis terhelést is elosztja. Akkor pláne nem, ha egyben viszi be. De tényleg nem olyan egyszerű, hogy a sokszor megdobott inzulinszint feltétlenül káros. Ha valaki aktív és azonnal elhasználja, az azért más s nem vagyunk egyformán érzékenyek.
Részemről a ritka evés és az alacsony inzulinterhelés mellett vagyok saját magam számára. Mások simán ehetnek 1000 gramm ch-t naponta, nem kis részben egyszerű cukorból, egész nap, ha nekik az működik. Ha a kalóriaigényed mondjuk 5000 kcal, nem feltétlenül reális a kevés étkezés, persze van, akinek igen. Azért nagy aktivitásnál én is sűrűbben ennék, pl. egész napos bringatúra, ultramaraton (nem mintha képes lennék rá :))... Nemcsak az emberek mások, a körülményeik is.
S van, aki nem tud sokat enni egyszerre, pont. Muszáj sokszor ennie. Vagy így esik neki jól, nem értem, mi ezzel a gond. Főleg, ha mondjuk van inzulint alig megbillentő étkezése, de máskor is OK lehet.
Inzulin rezisztenciások diétájában 5-6 étkezés szerepel. Így nem ugrik fel magasra a cukor és inzulin szint.
Szénhidrátból meghatározott mennyiséget lehet enni. Meg van határozva, hogy gyors vagy lassú felszívódásúból mikor mennyit.
Egészséges embereknek sem ártalmas a napi 5 étkezés. Nekem gyors az anyagcserém, így napi 3 étkezés mellett sokat érezném éhesnek magam, így legalább 4szer eszek kisebb adagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!