Mit egyek? (vegetáriánus, laktózérzékeny)
Gyümölcsöket, zöldségeket, gabonákat, magvakat, hüvelyeseket és gombákat, illetve ezek végtelen kombinációit.
Nem vagyok pesti, de kapásból 2 étterem: VegaCity és a napfényes étterem
Én a helyedben ebben az esetben áttérnék a vegán életmódra és vennék 1-2 receptkönyvet. Én a piacon szerzem be elsődlegesen a szezonzöldségeket, gyümölcsöket
Nálunk az utóbbi hetekben ezek az ételek voltak:
egészben sült hokkaidó tök pirított kenyérkockákkal, növényi tejszínnel és növényi sajttal töltve
3 féle cékla (hagyományos, narancssárga, citromsárga) rakottas zellergumóval, növényi tejszínnel
avokádós töltött héjában sült krumpli salátával
polenta paradicsomos feltéttel
Forró almás pite vaníliás szószban (a tej helyett mandulatejet használtam a vaníliás szószhoz, valami isteni)
szójaszószos wok zöldségek rizstésztával
sütőtökös gnocchi zsályás-növényi tejszínes mártással
gombapörkölt nokedlivel, vegán tejföllel (a dr. oetker félét veszem)
teljes kiőrlésű spaghetti gombával és vegán pesztóval, rukkolával, koktélparadicsommal
kókusztejes zöldségleves
pasztinákos burgonyakrémleves
most így hirtelen ennyi jut eszembe, amit mostanában csináltam. A vegán konyha nagyon változatos, csak utána kell nézni kicsit :)
Rengeteg mindent ehetsz. Milyen az étrended? Én laktózmentes vega stílusban szénhidrátszegénmyen és extrém szénhidrátszegényen szoktam enni, ez is rengeteg variáció, szénhidrátosan pedig még nagyobbak a lehetőségeid, ugyebár a vegán étrend is részhalmaza ennek, bár én nem biztatlak rá. De vegán étkezéseket attól még tarthatsz, még én is szoktam, pedig én jobbára tojáson élek. Remek a vegán konyha, hisz csak az állati termékek esnek ki, bőven marad miből jókat enni.
Éttermet nem tudok mondani, de étel? Zöldségételek, tojásételek, tészták és kenyérfélék, sütik, gyümölcs, olajos magvak... Túl tág a kör.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!