Mennyi ideig lehet éhezni károsodás nélkül? Mi történik ha egy-két napig nem eszem?
Pár hét még nem feltétlenül okoz komolyabb gondot, persze ez nagyon erősen függ az ember tartalékaitól.
Sosem böjtöltél még 1-2 napot? Jó, végülis fiatal korom óta én sem. Nekem közel 5 nap a rekordom, nem történt a világon semmi, apróbb érdekességeken kívül (részegségszerű állapot mozgásnál, kicsit többet gondoltam ételre, ennyi).
Ennyi idő alatt nehezen képzelek el bárminemű károsodást, persze vannak betegségek, amiknél problémát okozhat még a rövidebb is.
Akik kényszerűségből heteket koplalnak mindennemű kiegészítő nélkül, inaktívan, azok alapesetben kapnak egy vitaminkúrát és annyi, legalább jó esetben ez történik.
Éhségsztrájkolókat kéne megnézni, mi történik velük, róluk sokat nem hallottam.
A rekorder fickó bő egy évig nem evett semmit, de nagyon kövér volt, orvosok felügyelték s persze szedett kiegészítőket. Ezzel együtt csodálom, hogy simán túlélte (s persze lefogyott), bámulatos az emberi test, no. Úgy látszik, az izomtömege elég volt ahhoz, hogy beleférjen a folyamatos izombontás, az energiaigény zöme persze zsírból megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!