Lehet valami bajom a sok haltól?
Nagyon szeretem a halat, nagyjából 2 hetente kerül az asztalra egy ebéd erejéig, de ezen a hétvégén kizárólag halat akarok enni.
Reggel már egy üveg pácolt heringgel indítottam a napot, a hétvége hátralévő részében rántott pontyot terveztem, ami 5-6 étkezést fog jelenteni, étkezésenként 2 szelet hal és rizibizi.
Nem ártalmas az egészségre ennyi hal?
Havi 1-2? Ne hülyéskedjetek már! Számos kutatás mondta ki, hogy a heti egy vagy két alkalommal fogyasztott hal 36 százalékkal csökkenti a szívbetegség kockázatát, ezen kívül rengeteg olyan vitamin van benne, amit máshonnan nem tudunk beszerezni. Az édesvízi halakban nem igazán van higany, a tengerinél meg meg kell nézni, honnan származik.
Semmi baj nem lesz belőle, ha egy hétvégén csak halat eszel!
Véget ért a halkúra. Picit csalódtam magamban, mert ma este már nem igazán esett jól. Már a hátam közepére se kívántam.
Plusz elég nehéz étel, főleg ilyen melegben megterhelő, és mozgás nélkül szükségtelen volt ennyi fehérjét bevinni. Többet ilyet nem csinálok, néha egy-egy ebéd elmegy, de így sok. Egyébként jól vagy. :)
Tudom, hogy gyakrabban kellene enni, de ez már pár évtizede így van megszokva. Tengeri halat nem sokat eszem, így a higanytól konkrétan nem tartok. Szegedi halgazdaságból van a ponty, szerintem kiváló minőségű.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!