Szerintetek is nagyon kevés ez a súly? Hogyan tudnék hízni?
Szia!
Én is ilyen voltam 1 éve. Egy dietetikus ajánlotta, hogy kezdjek el kalóriát számolni. Kiderült, hogy a korábbiakban messze nem ettem eleget, teltségérzet ide vagy oda... A napi energiaigényem 1900 kalória, a hízáshoz pedig 2500+ kcal-t kell ennem.
1kg hízás=7000kcal
Én napi 700kcal-os kalóriatöbblettel hetente csak 0.4-0.5kg-t hízok, pedig elvileg 1kg-nak kellene feljönnie. (A szervezet nem tárol el minden felesleges kalóriát, van, hogy pl extra hőenergiaként leadja azt, amire nincs szükséged)
De fontos, hogy ne keseredj el, képes vagy hízni, még akkor is, ha lassabban, mint ahogy "kéne", csak ne add fel.
A sport jó, de akkor még sokkal többet kell enned (főleg, ha az a fajta vagy, aki nagy elvi többlettől is keveset hízik).
Kiszámolnám, mégis mennyi az a rengeteg, van, akinek sokkal többet kell ennie, mint másnak hasonló paraméterekkel.
Tényleg sokat eszel, rendszeresen és egyáltalán nem hízol? Mert akkor talán valami felszívódási problémád van, ha nem is találják. Az energiának valahova mennie kell.
A sport azért jó, mert egyesek tényleg képtelenek zsírtartalékot képezni, de a terhelt izom azért erősödik. De tényleg sokat kell hozzá enni, hisz a sport még visz is el energiát...
Nagyon súlyos szinten vagy, ide igazából egy jó orvos kéne, személyesen.
*előző vagyok, meg én idősebb vagyok
De mindenképp ki kell vizsgálni. A pszichológusnál én is megkaptam a "biztos anorexiás" meg konkrétan a fülem hallatára mondtak rám olyanokat ami finoman szólva nem esett jól stb, de máshol is megnézettem, kedves volt az orvos és megnyugtatott hogy ha rendben lesz a diéta meg a gyógyszerek akkor fogok hízni is
Felszívódási zavarod van, menjetek el bélbiopsziára vagy ilyesmi.
Csoda, hogy még életben vagy, basszus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!