Tényleg baj, ha 2,4-2,8 liter vizet megiszok egy nap?
15 éves vagyok.
Elméletileg 2,2 liter lenne a napi mennyiségem egy program szerint, ha ez számít, akkor 158 cm. és 54 kiló vagyok. Ma majdnem három liter vizet is megittam. Nem csak mert szomjas vagyok, hanem néha unalomból, vagy mert jól esik.
Mindig is szerettem inni. Nem tudok róla, hogy cukros lennék. Lehet ez most csak a nagy meleg miatt?
Igen.Ez a nagy meleg miatt van.Akár még többet is megihatsz csak arra ügyelj, hogy pótold az ásványi anyagokat mert a sok folyadék kimossa a szervezetetből.
Tehát a legjobb az ásványvíz vagy a csapvízbe egy csipet só.
Végképp nem baj, én volt h 5 litert is ittam és nem nyáron, nekem már erre van beállva a szervezetem, pl a sebregenerálódásom nagyon gyors
18l
Egyik nap 5 liter fölött ittam, pedig ki se mentem a házból s nem is edzettem. Normálisan azért alatta vagyok, de étrend miatt is ittam már tartósan napi 4 litert (70 kg alatt voltam akkor is, most is).
A te mennyiséged teljesen jó, szerintem senki nem köthet bele egyik irányból sem.
Nincs olyan, hogy egy program szerint 2,2 liter kell s akkor 2 kevés, 2,4 pedig sok :D Nem vagyunk gépek. Melegben is több kell, nagyobb aktivitáskor is, számít, mennyi víz van az ételedben s nyilván vannak egyéni tényezők is. Én roppant szomjas fajta vagyok s utálok szomjazni. S biza, van, hogy merő élvezetből iszom teát vagy azért iszom hideg vizet, mert frissít, de szomjas annyira nem vagyok. Sőt, megeszem egy csomó lédús paradicsomot, mert jólesik s nem gondolok a vízfogyasztásomra... Néha levesből bepakolok litereket s ez még nem jelenti azt, hogy 1-2 kg dinnye ne férjen... S emelett iszom, persze kevesebbet.
20 kilónként kell 1 liter,ez a minimum a normális működéshez.
kemény melegben jóhogy többet iszol,mert több folyadékot veszítesz amit pótolni kell.
ha cukor gyanú lenne akkor 8 litereket innál.
Igaz én kemény fizikai melós vagyok és a napon is vagyok egész nap, mostanában a napi 8liter sem ritka...
3liter az az alap...
Amúgy sportolók azt mondják minimum annyit kell inni, hogy minden 20kg-odra jusson 1 liter.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!