Túlzott dinnyefogyasztás káros lehet?
Oké tudom,hogy főleg víz az egész ,meg kis gyümölcshús és gyümölcscukor.
Napi 2 kg-t úgy lazán megszoktam enni,valahogy bolondulok érte :D
Ez már lehet káros?
Kár, hogy nekem,- ha este is eszem- éjjel is fel kell kelni...
Viccen kívül semmi káros nincs benne.
A cukor miatt izgat csak :D
Igaz mellette kb 0 cukrosat fogyasztok.
Ha nem bírod a sok cukrot, lehet előnytelen. Én pl. szénhidrátmérgezést kapnék tőle, de a legtöbb embernek nincs efféle problémája (nem mintha nekem probléma lenne).
Normális gyümölcs, alapvetően nincs vele gond, persze extrém mennyiségben még a vízbe is belehalunk...
Azért nem fogyasztok cukrot direkt,mert láttam valakit aki cukorbeteg lett ,és a szenvedése miatt...
Valahogy rettegek az ilyesmitől.
Napi cukorfogyasztásom összesen kb annyi lehet mint 1 pohár kólában...
Többnyire vizet iszok benne citrom,lime vagy egyéb.
Reggel kezdek ,és estig több részletben bejön a 2-3 kg :D
Nem kell félni a cukortól, nincs vele semmi baj. Amikor kenyeret, rizst, krumplit, stb. eszel, az is cukorként szívódik fel, ráadásul tiszta glükózként, míg a gyümölcsök fruktózt is tartalmaznak, amihez nem kell inzulin. A dinnye ráadásul ebből tartalmaz a legtöbbet.
A fruktóz körül is van hiszti újabban, de szerintem ez megint olyan kutatásokból ered, ahol patkányokkal kilószám etették.
Szóval élvezd ki a dinnyéd, amíg tart a szezon, és ne aggódj!
1 kg dinnyében 5 gramm cukor van. Ne hülyéskedj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!