Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Lehet bajom attól, ha csak...

Lehet bajom attól, ha csak ásványvizet iszom?

Figyelt kérdés
csak és kizárólag szénsavmentes ásványvizet (alacsony ásványianyag-tartalmút), úgy fél éve
2010. máj. 20. 17:43
 1/5 anonim ***** válasza:
67%
Váltogatni kellene. Hosszabb időszak után fölhalmozódik a szervezetedben az az ásványi anyag ami abban a vízben van. És ez egy idő után káros lehet,ugyanúgy mint a túlzott vitaminbevétel!
2010. máj. 20. 17:53
 2/5 anonim ***** válasza:
-bevitel,elírtam bocsi. :)
2010. máj. 20. 17:54
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha a táplálékkal elegendő és megfelelő ásványi anyagokat viszel be, akkor nem.
2010. máj. 20. 20:39
 4/5 anonim ***** válasza:

Érdekes probléma, én is foglalkoztam vele. A következőket olvastam erről:

1. A szervezetünk csak a szerves anyaghoz kapcsolódó (élelemben található) ásványokat tudja hasznosítani, a vízben levőket nem, ezért ezek károsak, mert felhalmozódnak a szervezetben.

2. Már csak az előző miatt is célszerű a minél kisebb ásványanyag-tartalmú vizeket választani. Ilyen, ha jól emlékszem, a szentkirályi, a mizse víz. Meg kell nézni a papírjukon.

3. Csapvizet tisztítatlanul azért nem jó inni, mert a magas klórtartalom a bélbaktériumokat is tönkreteszi, ami pedig nélkülözhetetlen.

4. Az előzőekből az következik, hogy a legjobb megoldás a házilagos víztisztítás, ami kivonja a csapvízből a klór és egyéb szükségtelen anyagok nagy részét. Ez megoldható víztisztító berendezéssel, vagy egy egyszerűbb tisztító kancsóval is. De ennek is van költsége, havonta cserélni kell egy 2-3000 Ft-os betétet.

2010. máj. 21. 08:09
 5/5 anonim ***** válasza:
Az elfogyasztott víz mennyiségére is ügyelni kell. Ez átlagosan 1,5-2 liter naponta, amelyet a nap folyamán egyenletesen elosztva, kisebb mennyiségekben kell elfogyasztani
2015. aug. 30. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!