Lehet bajom attól, ha csak ásványvizet iszom?
Érdekes probléma, én is foglalkoztam vele. A következőket olvastam erről:
1. A szervezetünk csak a szerves anyaghoz kapcsolódó (élelemben található) ásványokat tudja hasznosítani, a vízben levőket nem, ezért ezek károsak, mert felhalmozódnak a szervezetben.
2. Már csak az előző miatt is célszerű a minél kisebb ásványanyag-tartalmú vizeket választani. Ilyen, ha jól emlékszem, a szentkirályi, a mizse víz. Meg kell nézni a papírjukon.
3. Csapvizet tisztítatlanul azért nem jó inni, mert a magas klórtartalom a bélbaktériumokat is tönkreteszi, ami pedig nélkülözhetetlen.
4. Az előzőekből az következik, hogy a legjobb megoldás a házilagos víztisztítás, ami kivonja a csapvízből a klór és egyéb szükségtelen anyagok nagy részét. Ez megoldható víztisztító berendezéssel, vagy egy egyszerűbb tisztító kancsóval is. De ennek is van költsége, havonta cserélni kell egy 2-3000 Ft-os betétet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!