Schobert Norbertnek miért van (még) ennyi rajongója/fanja/követője?
Időről időre ugyan, de rendszeresen bebizonyítja, hogy bántóan ostoba, a termékei műanyagok, telenyomva szójával, semmivel sem egészségesebbek, mint a rendes élelmiszerek. Cukorfóbiában szenved, és bújtatottan ugyan, de mindig beszól a kövéreknek. Sok termékét a fogyasztóvédelem levetette a boltok polcairól, mert hasmenést okoztak és sokkal károsabbak voltak, mint a rendes élelmiszerek.
Ráadásul most a kokainos botrányával érthetőbben és világosabban ki se fejezhette volna, hogy a világon semmit sem tud arról, amit csinál, és még fel is van háborodva, nem érti, mi ezzel a probléma.
Ő tulajdonképpen nem más, mint egy önjelölt táplálkozás szakértő és életmód tanácsadó, akinek még arról sincs fogalma, hogy mi is az a szénhidrát, de foggal-körömmel harcol ellene.
A tornás videóival nincs baj (bár ott is a kövéreket cs szteti beszólásokkal), de ez az update átverés a mellé adott téves és félrevezető, tanulatlanságról ordító cikkekkel és hazugságokkal már azért jócskán túllépi a határt.
Nem provokálásnak szánom a kérdést, de nem értem.
Egy ilyen nyilvánvaló csalónak, aki gusztustalan marketinggel árulja a botrányosan túlárazott, egészségtelen termékeit miközben fogalma nincs a legalapvetőbb dolgokról, hogyan lehet majdnem másfél millió követője/rajongója?
Mit szeretnek benne az emberek?
Miért nem tudnak sokan gondolkodni?
Sokan a védelmére keltek most is, pedig nagyobb hülyeséget nem is írhatott volna, a kirakosgatott cikkeit meg nyilvánvalóan el sem olvassa....
Nektek mi a véleményetek róla?
Ti sajnáljátok/egyetértetek vele, vagy szerintetek sem megfelelő az az irány, amit ő képvisel?
Miért van sok rajongója, meg törzsvásárlója az update boltokban?
Most általánosítok és lehet, valamelyest offolok is; de amióta elterjedtek ezek a Facebook oldalak a magántanárok, pszichiáterek, életmódtabácsadók, stb. is gyakran készítenek maguknak és régimódi vagyok, nem haladok a korral, tudom :D , de úgy, ahogy az emberrel nem készít közös szelfit a háziorvos, a közértes néni, az otp-s ügyintéző, stb. ; úgy ezektől az oldalaktól is elvárom, hogy ne abból csináljanak reklámot, hogy én felkeresem őket és ők azt a szolgáltatást nyújtják, segítséget adják, amire szükségem van (persze nem ingyen).
Így tőlük - és a hozzájuk hasonló életmód tanácsadóktól, stb. is kissé gusztustalannak tartom az ilyen "Rajongóm küldte üzenet" megosztását vagy közös szelfiket a rajongókkal, ahol orrba-szájba szajkózzák, hogy muszáj volt megosztaniuk, mert ez egy szép eredmény, mennyire büszkék, stb. - közben csak egy remek reklám; mert más is fordul így hozzájuk hasonló gonddal.
Őszintén szólva, ott is hagynám az illetőt, ha neki erre lenne igénye és az én bizalmammal reklámozná magát, amit neki szavaztam.
Ami a szaktudását illeti Norbinak; néha van, hogy értelmeset mondana; ha alá is támasztaná . pl, amikor a ketogén diétáról kezdett volna magyarázni, de se a ketogén szó nem hangzott el a szájából, sem semmi részlet, hogy mi ez; csak egy foszlány, egy fél információ. Az, hogy kiemelek egy nagyon csekély információt valamiből inkább tüntethet az egész egészséges életmódhoz nem értőnek.
Az egész arról is szól, hogy azokat a tanácsokat, amiket biztosítana, abból nem lehet fiatalkorból a nyugdíjig ellenni ; adott egy ember, aki gyerekként túlsúlyos volt, felnőtt korára lefogyott - megosztotta a sikertörténetét, amivel híres lett és, hogy ne kerüljön ki a reflektorfényből, folyamatosan fejleszti azt, amit egyszer megalkotott. Ha ugyanazt szajkózná éveken át, nem növekedne, hanem csökkenne a táborának a száma.
Azért bíznak meg ennyien benne, mert a története olyanvalami, amivel könnyen azonosul az ember. Másrészt , hogy egykor ő is duci volt és sikerült úgy lefogynia, hogy ezt a súlyt és a vele járó egészséges életmódot hosszútávon megtarthatta. Harmadrészt, mert az emberek bármire képesek a súlyuk elveszztéséért, és nagyon sokaknak már Rubint rékáék jutnak eszébe elsőnek ebben a témában.
Plusz az ember már mindent kipróbál végső elkeseredésében.
Azt is észrevettem amúgy, hogy sok ember nincs tisztában azzal, hogy mit jelent pl az életmódváltás - lásd koplalós-zabálós jojós korszakbok - vagy egy hirtelen minden "egészségtelent" kihagyunk az étrendünkből, amit bírunk 2 hétig megmozdulások... Bár ez egy teljesen más téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!