Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Milyen vitaminokat kéne...

Milyen vitaminokat kéne szedjen egy 15 éves lány?

Figyelt kérdés

Az én szüleim orvosok és őszintén sose szedtem semmilyen tablettákat/vitaminokat, na jó talán 5 évesen , de azóta tényleg semmi. És hallom minnél gyakrabban, hogy "én ilyen kálciumot szedek", "én meg olyan vitaminokat szedek", mi az igazság ? Tényleg kell valamilyen kiegészitőket szedni, hogy jobb legyen a belső működés és a külső kinézet mondjuk ?

15/L

Válaszoljatok őszintén ! :-D

2010. máj. 8. 10:53
 1/6 anonim ***** válasza:

Én sem szedtem semmit soha, de most sem.

Talán annyi, hogy voltak időszakok, amikor fáradtabbnak éreztem magam mint máskor, félévente egyszer, olyankor bevettem 1 szem supradynt 2-3 napig, és ennyi :)

2010. máj. 8. 11:01
 2/6 anonim ***** válasza:
Vitamingyártó és kereskedő cégek anyagi érdeke ez az eltúlzott kampány. Rendes vegyes táplálkozás mellett nem kell százféle kiegészítő vitaminkészítményt szedni, esetleg C vitamint érdemes meg végül is napi egy komplex multivitamin pl Centrum nem árt, mert állítólag a mai gyümölcsök már nem az igaziak. De 15 éves korban még nem szoktak hiánybetegségek fellépni, később már igen. (Kinek mi, pl kálcium a csontritkulás ellen, lutein a szemre, vas, izületi folyadék képzését segítő anyagok, E vitamin a bőrnek) Bízd rá magad a szüleid megítélésére, hiszen szakemberek.
2010. máj. 8. 11:01
 3/6 anonim ***** válasza:
és hozzáteszem soha nem vagyok beteg, nem voltam megfázva sem már vagy 5 éve :)
2010. máj. 8. 11:02
 4/6 anonim ***** válasza:

Na szóval soha semmit, max ha fáradtabb vagyok, félévente, 1-2 szem supradint, és nem vagyok beteg sosem.

De pl kezet mosni szoktam ha hazajövök, és szoktam nyersen zölségeket enni, Pl salátát, répát, uborkát, paradicsomot, paprikát, nanacsot, mandarint.. Biztos van ezekben is egy kevés vitamin, nekem az elég :)

2010. máj. 8. 11:06
 5/6 anonim ***** válasza:
Én multivitamint szoktam szedni télen meg tavasszal,de csak azért hogy jobb legyen az étvágyam.És igen a tavaszi fáradékonyságon általában segit a vitamin.
2010. máj. 8. 11:35
 6/6 anonim válasza:

Igazából, ha megfelelően táplálkozol, semmilyen vitamint nem kell szedned.

A vitaminkészítényekben lévő vitaminoknak kis hányada hasznosul. A neten utána tudsz nézni, hogy melyik vitamin milyen ételben található meg és próbáld meg tudatosan beépíteni az étrendedbe. Nem kell kilónyi adagokat fogyasztani egyikből sem, hisz kiegészítik egymást. Én nem szedtem semmit és milyen jól felnőttem:)

2010. máj. 10. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!