Mennyi idő múlik el az éhségérzet ha valaki nem jut élelemhez?
Arra gondolok , hogy ha nem eszik valaki akkor egy idő után nem érzi, hogy éhes.
Ez mennyi idő?
Beteg vagyok és nem tudok enni..
Az éhségérzet, csak akkor csillapodik ha mással eltereled a figyelmed, vagy szimplán eszel.
Jó ötlet olyankor inni helyette.
Néhány nap után illik erősen mérséklődnie, mivel ketózisba kerül az ember. De ez megtörténhet fél nap után is. Akár pár órán belül is, ha az ember zsíradaptált s csak frissen esett ki a ketózisból.
De mivel az éhségérzet érdekes dolog s akár az önszuggesztió is hat rá, nem szükséges a hiányához még ketózis sem. Én magam nagyon ritkán vagyok éhes, akkor is nagyon gyengén, igaz, naponta szoktam enni.
S végülis mit nevezünk éhségnek? Amikor majdnem 5 napig nem ettem, akkor a normál éhségérzetem elmúlt pár nap után, de állandóan éreztem, hogy a szervezetem üzemanyagot akar. Van az éhség, az étvágy és az energiaigény (vagy hogy nevezzem, amikor van egy sürgető érzés, hogy egyek, de ez nem normál éhség s nem kívánok enni) s ez a három egymástól teljesen függetlenül képes megjelenni egyeseknél, míg erősen együtt van másoknál.
A betegség megint egy extra dolog. Az annyira el tudja vonni az ember figyelmét (ha van neki olyan. egyszer napszúrást kaptam és 3 napig szinte folyton eszméletlen voltam, nyilván nem ettem s nem sokszor volt lehetőségem inni) s a szervezet annyira a gyógyulásra képes összpontosítani, hogy a táplálékfelvétel teljesen háttérbe szorul. Bizonyára ilyenkor egészen máshogy viselkedik az általam említett 3 dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!