Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Lányom nagyon étvágytalan...

Lányom nagyon étvágytalan hallottam a schüssler sórol. Van valakinek tapasztalata melyiket lehet adni ilyenkor?

Figyelt kérdés
2017. febr. 5. 17:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
A probléma okát kellene megkeresni. Nem érte lelki trauma? Amikor eszik, akkor egészséges ételeket kap? Vitamin hiány is lehet (b-komplex segít).
2017. febr. 5. 18:00
 2/13 anonim ***** válasza:
Orvos
2017. febr. 5. 18:42
 3/13 A kérdező kommentje:
Orvosnak mindig mondom de azt mondja normális végre egy nem elhízott gyerek stb
2017. febr. 5. 21:17
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
A cink és a B-vitaminok hiánya okozhat étvágytalanságot. De láttam már olyan gyereket, akit rossz evőnek tartott a családja, aztán kiderült, hogy eszik ő (mindenféle egészségtelen nasikat, sok tejet-kakaót, gyümölcsjoghurtokat, üdítőket), csak éppen a rendes főtt ételek nem csúsztak. Nem csoda, hiszen sosem éhesen ült az asztalhoz, kalóriában megvolt neki, amennyitől nem volt éhes.
2017. febr. 5. 22:21
 5/13 anonim ***** válasza:
59%
Ja, hogy az orvos szerint normàlis a gyerek tömege, de te fel akarod hízlalni ... <facepalm>
2017. febr. 5. 22:27
 6/13 A kérdező kommentje:
Már bocsi nem hizlalni de 4 éves és 12,5 kg nem hiszem hogy normális súly.Nasit nem eszik.
2017. febr. 6. 08:55
 7/13 anonim ***** válasza:
Mi az, amit hajlandó megenni (inni)?
2017. febr. 6. 11:25
 8/13 A kérdező kommentje:
Kedvenc kaja nincs tészta de csak üresen.inni víz vagy tea,kakaó.
2017. febr. 6. 18:48
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Biztosan vitaminhiányos szegény. Én is rossz evő voltam. Ilyenkor anya volt, hogy 1 napig nem adott semmit enni, csak azt ami egészséges volt (nem tésztát). Nagy éhségemben ráfanyarodtam, muszáj volt ennem. Így szerettem meg egy csomó ételt, amúgy a mai napig finnyás lennék.
2017. febr. 6. 19:07
 10/13 anonim ***** válasza:

Azért eszik mást is? Csak azért, mert a tészta, kakaó és (édes) tea mind csupa szénhidrát, kb. olyan, mint ha édességeket enne. Ha elutasítja a zöldségeket és a húst, tojást, akkor szerintem a bélflórájával van a gond (szedett antibiotikumot?). Ha így van, tudok adni tippeket, hogyan lehetne feljavítani.

Az étvágytalanságot okozhatja még gyomorsavhiány is. Ez összefügghet a kedvezőtlen bélflórával. Mindenesetre javaslom, hogy ha teát iszik, facsarj bele egy kis citromlevet, főleg étkezés előtt. Jó lenne, ha üres szénhidrátforrásokból minél kevesebbet kapna.

Az egyik kisfiam egy időben mindig tésztát és rizst akart enni magában. Én mindig rábeszéltem a szaftos tésztára, és így egy idő után már szívesen megette magát a pörköltet, csirkehúst is. Kenyérféle nálunk kizárt vaj nélkül, most már zöldség is kötelezően jár hozzá. (Ovis gyerekeim vannak.)

2017. febr. 7. 01:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!