Lányom nagyon étvágytalan hallottam a schüssler sórol. Van valakinek tapasztalata melyiket lehet adni ilyenkor?
Azért eszik mást is? Csak azért, mert a tészta, kakaó és (édes) tea mind csupa szénhidrát, kb. olyan, mint ha édességeket enne. Ha elutasítja a zöldségeket és a húst, tojást, akkor szerintem a bélflórájával van a gond (szedett antibiotikumot?). Ha így van, tudok adni tippeket, hogyan lehetne feljavítani.
Az étvágytalanságot okozhatja még gyomorsavhiány is. Ez összefügghet a kedvezőtlen bélflórával. Mindenesetre javaslom, hogy ha teát iszik, facsarj bele egy kis citromlevet, főleg étkezés előtt. Jó lenne, ha üres szénhidrátforrásokból minél kevesebbet kapna.
Az egyik kisfiam egy időben mindig tésztát és rizst akart enni magában. Én mindig rábeszéltem a szaftos tésztára, és így egy idő után már szívesen megette magát a pörköltet, csirkehúst is. Kenyérféle nálunk kizárt vaj nélkül, most már zöldség is kötelezően jár hozzá. (Ovis gyerekeim vannak.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!