Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Elég szerintetek?

Elég szerintetek?

Figyelt kérdés
Noss úgy döntöttem hogy életmódot váltok. Mozgással, egészséges étkezéssel. Már egy ideje vega voltam, most átálltam vegánra kb 2 napja. Már most imádom! Sokkal energikusabb vagyok és pörgősebb. A gondom inkább a mozgással van. Nem fogyni szeretnék, inkább szeretnék formásodni vagy hogy mondják. Ehhez heti 5-6 edzésem van, az is 30-50 perces. Itthoni és van edzéstervem is, méghozzá pilates. Szerintetek érhetek el látványos eredményeket? Nem kell túlsúlyra gondolni, körülbelül 5-6 kiló feleslegem van. 14/L

2017. febr. 3. 20:43
 1/6 anonim válasza:
Szerintem elég. Jol tetted hogy vegán lettél :D pacsi!
2017. febr. 4. 06:51
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem is jol tetted, hogy vegan lettel, DE ne feledd, hogy az etkezes szempontjabol nagyon körultekitönek kell lenned, plane mivel meg fejlödö szerveztröl van szo. Nagyon fontos, hogy rengeteget egyel vegan etelekböl (mivel a növenyi dolgok sokkal kaloriaszegenyebbek) es eszedbe se jusson eheztetni magad, koplalni (ahogy en tettem) . Le tudnad irni, hogy ugy nagyjabol hogy nezne ki egy napi menud? :)
2017. febr. 4. 08:54
 3/6 A kérdező kommentje:

Mai napi menü:

Reggelire palacsintát csináltam: zabliszt, zabtej, fahéj, ásványvíz és tettem bele fagyasztott erdei gyümölcsöt. Kókuszzsírban sütöttem ki és gyümölcsökkel ettem.

Ebédre 3 közepes krumpliból csináltam hasábburgonya formákat és ezekre tettem köményt, tengeri sót és paprikaport, majd megsütöttem sütőben.

Vacsi: Saját recept, hagymát pirítok egy tálban, majd rászórom a mexikói zöldségkeveréket. Ha már felolvadt akkor hozzáadom a paradicsomszószt (tudom hogy vegán, hiszen itthon csináljuk őket). Ezt szoktam teljes kiőrlésű tortilla tésztába tenni.

Szoktam egyébként nasizni is, edzés után például almát eszek mogyoróvajjal.

Ha suliban vagyok akkor persze nincs időm enni reggelire palacsintát, helyette inkább zabkását csinálok :)

2017. febr. 4. 10:47
 4/6 anonim ***** válasza:

És miből szándékozol fehérjét bevinni? Komplettálás ismerős?

A fehérjehiány nem egy vidám dolog, és vegánként elég könnyű összehozni, ha nem figyelsz oda. Hosszabb távon az eredmény az izmok leépülése, hormonproblémák, hajhullás. B12 vitamint szedsz? Omega 3?

2017. febr. 4. 11:09
 5/6 A kérdező kommentje:
B12 vitamin az van! :)
2017. febr. 4. 11:17
 6/6 anonim ***** válasza:
Bár ez már majdnem egy hónapja feltett kérdés, azért válaszolok, reménykedve abban, hogy tudok segíteni. A fehérje nagyon kevéd benne, egyél sok hüvelyest és ha lehetőséged van rá, szeritem vegán fehérjeport is szerezz be(absorice-t ajánlom). A szénhidrát és a zsír szerintem teljesen rendben van, csak így tovább és lassan formásodni fogsz ;)
2017. ápr. 2. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!