Egy átlagos tinédzser mit eszik?
Az nem számít, mit eszik az átlag. Szerintem azt, amit a menzán és otthon kap, plusz szendvicsek, péksütik, pizza, édességek. Jó esetben némi gyümölcs, zöldség is van benne.
Nem tudom, mi a célod. 2000 kalóriát kell fogyasztanod? Annyira nem nehéz összehozni, itt egy tápanyagtáblázat segítségképpen (de kereshetsz másikat is). Ami fontos, hogy legyen az étrendedben elég fehérje (legalább 60-80 g), 2-3 adag zöldség, 1-2 adag gyümölcs és kb. 2-3 evőkanál zsiradék is (lehetőleg nem étolaj vagy margarin formájában, ha az egészséged is számít).
Szia :) Szerintem nem kell kaloriat szamolgatni. A legfontosabb, hogy halgass a tested jelzeseire es annyit egyel es azt ami jol esik. En leirom, miket szoktam enni:
REGGELI: zabkasa/vagy tejbegriz zabtejjel, gyumölccsel
TIZORAI: alacsony zsirtartalmu joghurt, muzli, gyumölcs
EBED: altalaban valami fözelek sovany hussal/ vagy tojassal/ hallal (pl. borsos-repas fözi panagasiussal/ vagy zöldbabfözi csirkevel/ vagy brokkoli fözelek tojassal)
Vagy sima sovany hus valamilyen körettel, pl. durumteszta, tarhonya, bulgur, rizs ,krumpli. Plusz emelle rengeteg nyers vagy parolt zöldseg.
UZSONNA: zabtej, muzli, gyumölcs
VACSORA: rozskenyer, valamilyen krem (pl. ajvar, padlizsankrem, tojaskrem, sajtkrem, stb.) ,plusz rengeteg nyers zöldseg
UTOVACSORA: zsirszegeny turo
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!