Cukorbetegek/IR-esek! Milyen kenyeret esztek?
Nem vagyok cukorbeteg, de évtizedekig saját sütésű kenyeret ettem s a párom ma is azt teszi (havi egyszer). Nagyon könnyű kenyeret sütni és alig van vele munka. 80% bio tk tönköly, 10% kukoricaliszt, 10% köles, de ez utóbbi helyett is mehet tk vagy zab vagy amit akarunk. Mehetne akár rost is.
Simán lehet kenyér nélkül is élni egyébként. Nekem nem fér bele közel sem olyan sok szénhidrát, mint egy cukorbetegnek, én egyszerűen nem eszem semmilyen kenyeret (kivéve, ha a párom süt s elcsábulok, de az nem esik jól). Ha mégis ennék, magliszt, rost, olajos mag lenne benne. Elég sok opció van.
Már 6-7 ezerért lehet venni kenyérsütő és dagasztógépet. És ahogy az első mondja nem kell a kenyérsütéstől megijedni.
Én azért vettem a dagasztógépet, mert csuklómban ínhüvelygyulladás, gyengeség van, tehát a dagasztás kemény munka. De a géppel meg tudom keverni a tésztát, és 3 óra múlva olyant eszek, amit saját receptből sütők. És nem csak kenyeret, hanem mindenféle péksüteményt.
Én csak réteslisztet használok, és van hogy tojást ütök bele, de csiamaggal vagy lenmaggal ugyan azt a hatást lehet elérni vele. Persze némi tökmaggal vagy barackmaggal még tovább is lehet ízesíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!