Hiába eszek, nem sokkal később éhes vagyok és korog a gyomrom. Miért lehet?
Te nem éhes vagy hanem szomjas :D
Próbálj meg egy nap 1,5 liter vizet meginni.
Az almától én is megéhezem, ahogy a kis étkezésektől is. 1200 kcal körül kezdődik egy rendes étkezés, de csak jó étrenden, különben 2000 után is éhes tudok lenni s ez már a teljes napi kalóriaigényem, egyszerre betoltva.
A párom is ilyen, nagy étkezésre van szüksége, csak neki majdnem mindegy, miből.
Tudomásul kell venni s megfelelően étkezni.
Nekem a tuti a tojás, az a leglaktatóbb ételem (de más zsíros fehérjeforrások is jók lehetnek, a szénhidrát laktat legkevésbé és annak szokott nagyobb inzulinválasza is lenni, persze egyénszinten vannak eltérések, nincs rá szabály, kit mi laktat jól). Még nem teszteltem ki, mennyi elég belőle, ha mást nem eszem, de gondolom, 10 tojás után már annyira nem lennék éhes. 8 és egy kupac más már elég, az biztos.
Ami mintha nem is lenne, az a szénhidrát. Inkább éhesebbé tesz. Van ilyen. Sokat vizsgáltam magam, s arra jöttem rá, hogy a jóllakásomban csak a zsír és a fehérje számít, bár ha nagyon sok a ch, akkor több kell belőlük ahhoz, hogy elverjem az éhem.
Az időzítés is számíthat.
Tapasztald ki, mivel laksz mégis jól. Kísérletezz.
A gyomorkorgás amúgy érdekes, hogy tud korogni evés után? Éhes lehetsz, persze, de a gyomorkorgásnak ahhoz nincs olyan sok köze. No mindegy.
Kizártnak tartom, hogy egy rendes adag étel (mint a csirke-rizs-zöldség) után 10 perccel azért korogna a gyomrod, mert üres. Inkább dolgozik, termeli a gyomorsavat. Az alma és a kakaó más téma. Ha eszel és még éhes vagy, többet kell enned, vagy hiányzik még valami, pl. az előző válaszban említett zsír. Zsírszegény ételekkel én sem tudok igazán jóllakni, nem is törekszem erre. Inkább arra, hogy egészséges fajta zsírokat egyek, azokból viszont annyit, amennyit kívánok, nem többet, nem kevesebbet.
Amúgy bolti kakaó nem egészséges, a light verzió sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!