Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mivel könnyíthetek a nehéz,...

Mivel könnyíthetek a nehéz, feszülő érzésen a hasamban?

Figyelt kérdés

Gondolom szokásos karácsonyi kérdés... De kérlek segítsetek. 2-3 nap a sok zabálás miatt napi két, nagy mennyiségű (szilárd, de nem kemény) székletem volt -gondoltam ez normális, több be, több ki. De tegnap csak egy, kis mennyiségű székletem volt délelőtt, egy kevés gáz (ugyanolyan ételmennyiség mellett), azóta semmi. Tegnap estére felpuffadtam, morgott a hasam, sokat böfögtem, aztán elállt, viszont egyre kerekedett a pocim, és reggelre sem jött a megkönnyebbülés, pedig úgy érzem tele vagyok, kipukkadok, alul, a köldököm alatt nehéz, mintha legalább egy kiló cucc várna távozásra, a köldököm körül néha bugyogó hangot ad, és kerek, mint egy nagy lufi, ha behúzom is kidudorodik. Egyre kellemetlenebbül érzem magam, hatalmas és hangos a hasam (néha mozgolódik is mellé, de úgy, hogy látni is lehet), és nehéz, mint a kő, és feszül, mintha tele lenne, felül is, pedig most pl. már dél óta nem ettem, csak ittam.

Egyelőre egy meleg tejeskávét próbáltam, kb. 2-3 perccel utána kordult párat, úgy éreztem szellentenem kell, de pár másodpercen belül elmúlt az inger "eredmény" nélkül. Vmi ötlet, ami segíthet?

2016. dec. 27. 16:37
 1/5 gömbicica ***** válasza:

Hajolas megbofogtet probald meg. Valami nem tetszo kerult a pocakba.

Esetleg citromos vizet tudok meg ajanlani

2016. dec. 27. 17:06
 2/5 gömbicica ***** válasza:
Hasrafekves volt, hogy konnyebseget hozott.
2016. dec. 27. 17:09
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a tippeket, de szerencsére megoldódott a helyzet. Nemvárt helyről érkezett a "segítség": ugyanis tegnap alig gyújtottam rá, ma meg egészen estig egyáltalán nem, na persze volt, hogy letettem már a cigit, és pár napon belül akkor is helyreállt a ritmusom, most viszont a töltött káposzta édesség kombó, kevés mozgással és hogy nem gyújtottam rá, együtt elég "nehéz" helyzetbe hozott, de két szál után hirtelen futnom kellett, és egy újabb szál után még két adag távozott, na nem hasmenésről van szó, csak ennyi cucc torlódott fel, magam is meglepődtem, sőt, egy újabb adag készülődik távozni. A teámba tettem egy csipet köményt és egy filter kamillát a nagyim javaslatára, és a te tanácsod nyomán tornáztam is pár percet, ez úgy beindította a gázokat, hogy csak úgy "menekülnek" belőlem, szerencsére egy óráig még egyedül leszek itthon, addigra remélem már nem fogok fél percenként eregetni meg a fürdőbe rohangászni, de már az is könnyebbség, hogy már nem érzem úgy, hogy mindjárt kipukkadok, az alhasam sem kemény már, és feljebb is alig feszül, persze morog mint egy medve, csoda, ha a szomszédok nem hallják, de bár pirulok mint szűzlány az első randin, legalább ez azt jelenti, hogy beindultak a dolgok, ennyire még nem örültem neki, hogy dolgoznak a beleim :D
2016. dec. 27. 18:11
 4/5 gömbicica ***** válasza:

Xar erzes, mikor olyan, mintha leallt volna bennunk a vegykonyha. Kepes rosszulletet okozni :(

Jo lecke volt, biztosan erdemes maskor ovatosnak lenni!

2016. dec. 27. 18:57
 5/5 A kérdező kommentje:
Az már biztos, hogy a maradék káposztát és csokit nem én fogom megenni, helyette tört keumpli lesz csirkehússal, egy könnyű salátával, legalább egy liter nagyi féle "csodateával". Azóta még kétszer trónoltam, visszavett a hangerőből is a hasam, bár még bugyog, viszont nem feszül, már majdnem olyan lapos, mint normál állapotában, egész könnyűnek érzem magam, szinte repülni tudnék. Sajnos, vagy szerencsére a "meghajtás" is meglenne hozzá, a gázok cseppett se vettek vissza távozásuk sűrűségéből és intenzivitásából, de irulva-pirulva még így is úgy vagyok vele, mint Shrek "jobb kint, mint bent" :)
2016. dec. 27. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!