Mire utalhatnak ezek a tunetek?
Tudom orvos...de majd januarba elmegyek, de igy is felek a gyomortukrozestol.
Szoval. Mar egy ideje megy a hasam nehany naponta kevesbe hig a szekletem. A szaga is megvaltozott, sokkal budosebb. Altalaban koran reggel es keso delutan kell mennem. Pedig regen nem kellett mindennap mennem se. Lassu az emesztesem. Hetek ota etvagyam sincs, zuborog a gyomrom, de egy ideje nem korog, ha ehes vagyok. Sot ehes se szoktam enni. 2het alatt leadtam 4kg-t. Sokszor faj a gyomromtajekom nappal is. Tudom ebbol sok mi lehet. De akinek ilyen panaszai voltak azoknak mi lett bajuk? Milyen vizsgalatok lesznek a dokinal? Eleinte azt hittem h a tejjel van problema es azota nem is ittam tejet illetve tejtermeket. De ugyanugy baj van.
Mióta megy a hasad? Vegyél emésztést javító gyógyteát, reggelente kezdd azzal a napot (magában vagy kevés mézzel). Este lefekvés előtt vegyél be probiotikumot.
Az étvágytalanságot okozhatja cink és B-vitaminok hiánya. Egyél több vörös húst, zöldségeket.
Nekem a legjobb eddig a gyömbér volt, a legtöbb boltban lehet kapni gyökeret, ebből levágsz egy centis darabot, meghámozod, feldarabolod és 3 dl vízben 10 percig főzöd.
Jó még a borsmenta és a kamilla is, lehet ezeket váltogatni. Mézet is tehetsz a teákba.
A probiotikumot ne akkor vedd be, amikor a teát iszod. A gyömbértea étvágyat is csinál. Kíméld a gyomrodat, egyél könnyen emészthető ételeket, minél kevesebb cukros, lisztes, feldolgozott ételt, ne egyél füstölt ételeket, száraz hüvelyeseket egy ideig.
Ami jó, az a főtt zöldségek, házi húsleves, esetleg rizs, banán. Ha már jobban vagy, ehetsz tojást, párolt húsokat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!