Mit csinálhatnék még?
A barátnőm 165 cm magas 58 kg testzsírszázalékja 23-23,5% körül van és naponta egyszer eszik mert kövérnek látja magát...(régen túlsúlyos volt). Nagyon aggódom érte mert ráadásul gyümölcsökben és zöldségekben szegény táplálkozása van és gyakran este 6 után másnap 4-ig nem eszik mert a suliban van és suliban nem eszik reggelit meg kihagyja...állandóan....
Nagyon aggódom érte mert mozgáshoz meg lusta és én már 100 milliószor mondtam h egyrészt nem vagy kövér...másrészt meg mozgás nélkül semmit nem ér h te ezt csinálod de süket fülekre találok állandóan...sztem ő már anorexiássá vált..egyre jobban aggódom érte h a vitaminhiány miatt és a tápanyagok hiánya miatt összeomlik a szervezete. Azon is aggódom hogy ez a dolog a kapcsolatunkra is rámehet mert nekem fáj látni azt h kínozza magát ugyanis gyakran tesz olyan megjegyzéseket h a fél mekit meg tudnám enni meg farkaséhes vagyok és akkor itthon százmillió dolgot ajánlok neki enni ilyen kekszektől elkezdve joghurt szalámi minden és semmit...csak a chips a sült krumpli meg a mirelit hús a sláger... Ha nektek van ilyen ismerősötök elmondanátok h tudtátok túllendíteni ezen a dolgon? Nem akarom h éhezzen a saját butaságából mert egyébként a világ egyik ha nem a legértékesebb nőjét jelenti nekem. Tudom h az 58 kiló nem az a modell alkat de higgyétek el semmi baj nincsen vele sztem így sem a kövér szó meg 70-75 fölött kezdődik sztem...
Ha mondjuk pl 25 éves akkor a kalóriaigénye szinten tartáshoz :Energia: 1677 kcal/nap
Fehérje: 63 g/nap (15%)
Zsír: 56 g/nap (30%)
Szénhidrát: 231 g/nap (55%)
Én is ezt csinálom és semmi bajom,napi 1-szer eszek max 1-2óra fele keveset,néha meg este 7körül egy szelet kenyeret vagy ilyesmi. Néha egy kis chips. Hidd el semmi baja nem lesz.
Mondjuk én szedek mellette vitaminokat.
Az a helyzet, hogy ekkora testzsírszázaléknál bizonyára én is egyszer ennék naponta (bár én született időszakos böjtölő vagyok, kevesen ilyenek). Nem kövér, dehogyis, közelében sincs, de megértem, ha még zsírt akar veszteni.
Viszont a legtöbb nőnek nem jó a durva időszakos böjt. De van, aki csak egy evéssel tud jóllakottan lassan fogyni. Ez nem egészségtelen, ha bevisz mindent, amire szüksége van a testének, nem éhezik meg semmi.
De ahogy írod, ő nem jól eszik. Ez baj, akárhány darabba is osztja. S ha farkaséhes, akkor is rosszul csinálja.
Mégis mennyit eszik? Az egy alkalom semmit nem jelent, éhség nélkül, kissé negatív étvággyal benyomok 2000 kcalt egy ültő helyemben, szóval ez emberfüggő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!