Vegetáriánusok, de nem bírom a hüvelyeseket. Hogyan oldjam meg a protein bevitelt?
Gondoltam, hogy vegánra váltok, de így nem látom értelmét...
Hiába öntöm le a bab főzőlevét ( ami ráadásul szódabikarbónás), akkor is iszonyatosan puffaszt. Ugyan ez a helyzet a többivel is...lencse,borsó,csicseriborsó,...
No igen, így lehet, hogy trükkös a veganizmus, nem feltétlenül megoldhatatlan, de értem a problémát.
Viszont sima vegaként el is szállhatsz az egekbe állati fehérjével (nekem vigyázni is kell rá néha), ott mi a gond?
Az olajos magvakban, maglisztekben tud még egész sok fehérje lenni, főleg a tökmag jó, de mennyiség kérdése. Tökmagból nem tudnék sokat enni, pl. szezámból annál inkább, így abból jön több.
S persze, sok kicsi sokra megy, zöldségekből és gabonákból is jelentős mennyiség jöhet össze.
Nem tudom, milyen stílusban eszel, de mindenképpen vannak lehetőségeid.
Ja, hogy a vega stílus nem gond neked sem, csak ugye váltani akartál. Második olvasatra kicsit világosabb, bocs.
Ó, testépítesz, a címszavak alapján? Az jó. Annyi vegán sportoló, hobbi testépítő van (biztos profi is akad, de az más világ), valamelyik biztos érzékeny a hüvelyesekre, érdemes lehet rákeresni, ha eléggé vonz a téma. Mégis jó az, ha látod, hogy valakinek ténylegesen bevált valami.
De sportoló sem kell hozzá, fehérjeigénye mindenkinek van, egy aktív embernek nem is kisebb, mint egy hobbi testépítőnek... Össze kell hoznod megfelelően komplettálva s megfelelő mennyiségben enni.
Szóval tejsavó-izolátum az mehet, de a hús az gonosz.
Egyél húst (nem kell naponta), ha nem akarsz rejtélyes betegségeket 10-20 év múlva.
Szója granulátum
Olcsó, pont olyan, mint egy csirkehús, fszerezni kell, ennyi. Nincs benne semmi káros, mesterséges, ez nem a kínai szója.
Zöldségekben is van fehérje, pl brokkoli
Nézz utána a vegan foood combination-nak (pl gyorsan emészthető dolgokat, pl dinnye, nem tanácsos főtt étel után enni, mert puffadást okoz stb)
Válts vegánra, próbáld ki :) Cronometer-re regisztrálj, ott számon tudod követni a fehérjebeviteled, ha nálad ez aproblémás, sokkal jobb mint a többi ilyen oldal.
Egyébként annak is érdemes utána olvasni, hogy egy emberi szervezetnek mennyi fehérjére is van szüksége. (én 55kg vagyok, napi 60g fehérjét simán eszek, de volt, amikor csak 30-at ettem 5-6 hétig, mégis tudtam izmosodni)
De beáztattad 24 órára azt a babot mielőtt megfőzted?
Amúgy azt sem értem miért szódabikarbónát raksz bele mikor savas környezet kell a fermentáció fokozásához.
A szódabikarbóna lúgos környezet tehát csak semlegesíti a folyamatot. Kefírt meg ecetet írnak az áztató vízbe és utána le kell önteni és a főzővizet is le lehet önteni és utána készre főzni .
Mondjuk ez sok munka de próbáld ki azt lehet hogy nem puffadsz.
Az íze gyengébb lesz mivel kiáztatod .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!