Laktózintolerancia. Családi pótlékot vissza lehet igényelni, ha most lettem 20 éves?
Max 2 hónapra visszamenőleg fizetik ki, ha jogosult vagy rá. Járási hivatalokban, kormányablakokban lehet igényelni, be kell nyújtani a megfelelő igazolási formanyomtatványt szakorvos által kitöltve, lepecsételve, ill. a tanulói jogviszony igazolását is. 2017. aug. 31-ig jár neked.
Laktózérzékenységre NEM jár emelt összegű családi pótlék (2013 óta)
Csak ételallergiára jár, ami sokkal súlyosabb, mint a laktózérzékenység.
Veleszületett laktázhiányra most is jár, ezt takarja az E73.0 BNO-kód, csak a kérdező keveri egy kicsit a dolgokat.:-)
tudom, hogy a E730 Veleszületett laktóz-hiány és amit én írtam az E739 Laktóz intolerancia k.m.n. :) csak bonyolult a sztorim, nem akartam belemenni :)
Amikor gyerek voltam, volt papírom arról hogy vele született laktóz-hiányom van, de ez teljesen elkeveredett. Amikor legutoljára voltam (2015.nov.10) akkor az orvos kérte, hogy mutassam be az igazolást, de hát ugye nincs meg, ezért nem tudta igazolni ezt. Így lett "csak simán" E739.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!