Ilyen étkezés mellett normális a 40 kg-os súlytöbblet?
Tudom, hogy sehogy se normális, de úgy értem, hogy okozhat ennyi súlyfelesleget ilyen étkezés?
Reggeli: 1 db teljes kiőrlésű zsemle, pici margarin, 1 szelet sovány felvágott, 1 szelet sovány sajt, paprika, paradicsom, uborka, 1 bögre sovány tej
Ebéd: pl pörkölt sovány húsból, tejfölös tokány sovány húsból, sovány tejföllel; köretnek durum tészta, rizses hús sovány húsból, vadas sovány húsból durum spagettivel, bolognai spagetti ( durum ), sovány hús szeletek natúran sütve savanyúsággal, esetleg steak burgonyával, salátával ( sovány natúr joghurt, só, fokhagyma öntettel ), fasírt sütőben sütve. Ez csak néhány példa, ehhez hasonló, és hasonló technikával elkészített főtt ételek, normál adagban.
Vacsora: hasonló mint a reggeli
Egyéb: napi 1 kis szelet csoki vagy 1 pohár puding vagy joghurt, gyümölcsök
Ital: zéró üdítőitalok
Az, hogy most mennyit eszel, nem igazán érinti azt, hogy épp hány kilós vagy, arról a múltad szól, amit most eszel, az meg a jövődről :)
Első blikkre nem tűnik soknak, amennyit eszel, de nehéz felmérni a mennyiségeket így látatlanban. Az elég valószínűnek tűnik, hogy nem ennyitől híztál így el, de az simán lehet, hogy ezzel egyszerűen tartod a túlsúlyodat, ahhoz nem kell olyan sokat zabálni, főleg alacsony aktivitás mellett.
Ahhoz, hogy fogyjál, ahhoz ugye kevesebbet kell enned, mint ami a súly tartásához kell. Én azt javasolnám, hogy a tésztát, krumplit, rizst felejtsd el, egyél helyette zöldséget köretnek.
Az egyértelműen kiderül, hogy a zsírcsökkentéssel nem mész semmire. A hízás oka lehet a mozgásszegény életmód miatt lelassult anyagcsere (kisebb kalóriaigény), de akár emésztési problémák is. Szerintem sem ártana megnézetni a pajzsmirigyedet. Vércukrodat nézték a közelmúltban?
Régebben én is úgy gondoltam, hogy jó az étrendem, és miért ne ehetnék bármit nem eltúlzott mennyiségben, ha eszek egészséges ételeket is. Szépen alattomosan kúsztak fel rám a kilók az évek során, és éreztem, hogy nem jó valami. Állandóan fáztam, leesett a vércukrom, ha nem ettem 2-3 óránként, puffadtam, pattanásos volt a bőröm, fáradt voltam és még sorolhatnám. Aztán elolvastam egy jó könyvet, és teljesen megváltoztattam az életmódomat. A plusz kilók lementek, a kellemetlen tüneteim megszűntek. Elárulom neked, hogy nem a zsírt, hanem a feldolgozott ételeket, többek között a pékárut, lisztet, cukrot, bolti tejtermékeket, üdítőket, étolajat, margarint hagytam el teljesen, és szedek pár étrendkiegészítőt. Nyugodtan eszem a zsíros húsokat zsírban kisütve (rendes adag zöldséggel), a koleszterinszintem és a trigliceridszintem mégis tökéletes, és elmúlt a vashiányos vérszegénységem is. Eszek gyümölcsöket, sőt mézet is, a vércukrom mégsem ugrál fel-le, és a súlyom nem változik.
Akkor sem mondasz igazat, mert ha valóban annyit ennél, nem lennél elhízva.
Nagynéném is 40+-os, és látom, mit takar a "pedig nem értem, nem eszek sokat"... aha, a lóf... nem, épp csak egy bányász feleennyivel elvan.
Akkor jól tippeltem az emésztési problémákra. Ha refluxos vagy, feltételezem, szedsz savcsökkentőt. Na attól aztán klasszul lehet hízni, legalábbis ismerősi körben ezt látom.
17-es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!