Miért lehet az, hogy rosszul vagyok a kakaótól?
Mind a rendes, igazi házi kakaóporból főzött kakaótól, mind az instant, hideg kakaóktól, bár az előbbit sokkal jobban szeretem. Sőt, a forró csokitól is, bár az sem igazán csokoládéból készül, hanem kakaóból...(kivéve ha otthon csinálom, csokiból, de az nem csinál parádét a szervezetemben:D)
Már ha fél bögrénél többet iszok meg, rosszul vagyok, fáj a hasam, rossz a közérzetem. Pedig szeretem:/
A tejtől, tejitaloktól, bármiféle laktóztartalmú kajától nincs semmi bajom, de a kakaó sem lehet a bűnös, mert sem a csokitól, se az ilyen süteményektől nem lesz gubanc :)
Sőt, nem tudok semmiféle ételallergiáról, ami jelentkezik nállam...
Olyan kár, pedig én minden este innám...
Valaki van még így?
Volt már egy másik ilyen mumus is, a pattogatott kukorica... Attól már pár szemtől húsz perc múlva rohantam a wcre. De csak a popcorntól.. Se a kukoricaliszttől, se az extrudált kukorica nasiktól, se a főtt kukoricától., se semmitől.. Ezt egy hatszor-hétszer eljátszottam, aztán több mint egy évig rá se néztem a popcornra... Kb fél éve újra próbálkoztam vele, de már semmilyen tünet nem áll fent. Már akármennyit eszek, semmi baj nincs:D
Lehet, ha pl két évre hanyagolnám a kakaót,nem lenne tőle problémám?
Kezdem azt érezni, hogy nagyon kis mocsok szervezetem van :D
Hát lehet valahol mégis a kakaóporban van a gubanc, mert sütikben már valahogy más lesz, mint sima porban. Már ha nem ettél sima port és akkor se lett semmi bajod.
És tényleg lehet hogy segítene, ha egy kicsit nem innál aztán meg később lassan szoknál rá vissza. Nekem így volt a laktózérzékenységemmel és már tejen kívül mindent meg tudok enni.
Nekem az jutott eszembe, hogy lehet, hogy a tej nem elég zsíros, a többiben, amit felsoroltál, nagyobb százalékban van (illetve lehet) zsír. Lehet, hogy ha nincs mellé elég zsír, könnyebben kikezdi a gyomrodat. Kb. mint a kávé feketén nekem. A zsírok megvédik a gyomor és a belek nyálkahártyáját.
Ettől függetlenül szerintem ne igyál kakaót, ha ennyire nem jó neked. De ha ragaszkodsz hozzá, próbáld ki úgy, hogy tejszínt, vagy ha meleg a kakaó, egy kanál kókuszzsírt is teszel bele.
Tejszínhabbal is ittam már, de úgy még talán rosszabb volt...
Mostantól megvonom magamtól az efféle gyönyört :(
Sajnos nálam is hasonló a helyzet, de szerencsére nekem van rá egy bevált módszerem.
Először kiprobáltam mi a helyzet a meleg tejjel, és az eredmény hasfájás let. Talán nem olyan rémes, mint mikor meleg kakaót ittam, de azért ez sem volt kellemes. Mikor van rá időm, lassan iszok, és igy van ideje befogadnia a hasamnak a kis meleg kortyokat. Ellenben meg hidegen iszom.
Remélem tudtam segíteni. Jó kakaózást! ^_^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!