Miért van az, hogy 60 kilóról könnyen lefogyok 5 kilót, de 55-ről nagyon nehezen megyek le 50-re?
60 kilóról simán le tudsz adni 5 kilót, ha elmész wc-re és nem is iszol annyit. De viszont amikor már 55kg vagy, olyankor már kiürítetted magad és nincs mit pl kipisilni.
Bocsi a fogalmazásért, nem tudok szakszavakat :D
Mert van egy súly, aminél egyszerűen nem mehetsz lentebb. Gondolj jobban bele. A bőröd, az izmaid, a csontozatod, a belső szerveid - ezeknek mind van egy adott tömege.
Amikor az ember lemozog bizonyos súlyfelesleget, akkor a felhalmozott zsírréteget mozogja le, illetve alakítja át izommá.
De például izomzatot már nem tudsz lemozogni, de nem is kell. Hozzáteszem - le tud gyengülni az izomzat is, de az már más téma.
170 cm vagyok
én 50 szeretnek lenni , de kb éhezéssel menne csak le
Kevesebb feleslegből több okból is kevesebb fogyni. Ha pedig egyszerűen nincs felesleg, a test már nagyon teper, hogy megmaradjon az esszenciális zsírmennyiség... Persze kellő deficittel nem tud mit kezdeni, de az anyagcserét még tudja lassítani valamelyest.
Nem látlak, de 170/50 az nagyon vékony.
Nekem amúgy 10 kiló felesleggel is nehéz fogynom, mert akkor érem el azt a kalóriaigényt sok mozgás nélkül, ami alatt éhezem, bármilyen csöpp is a deficitem. Ez is egy tényező: ha nem edzel sokat, alig ehetsz, ha fogyni akarsz kis kalóriaigényed mellett... Pár kiló sokat tud számítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!