Egészségtelen e, ha minden nap Mogyi földimogyorót eszek?
Figyelt kérdés
Kb egy 100g-ot eszek minden nap.Kondizok és ennek elég magas a fehérjetartalma,ebből viszem be a tápanyagot.Viszont gondolom az ilyen zacskós mogyorók tele lehetnek tartósítószerrel2016. szept. 22. 15:05
1/10 anonim válasza:
Inkább csak hizlal, a mogyoró az egyik, ami nagyon. Rákot biztosan nem fogsz kapni tőle.
2/10 anonim válasza:
Mogyi nagyon egészséges, ha sótlant eszed, abban szerintem nincs semmi. Én akkor ettem meg naponta fél csomaggal, amikor egy betegség miatt leadtam 10 kilót és vissza akartam hízni, sikerült is.
3/10 anonim válasza:
Nincs benne tartósítószer, viszont tele van zsírral, az nem zavar? Több mint a fele zsír..
4/10 anonim válasza:
Miért lenne benne tartósítószer? Az olajos magvak egész jól elállnak anélkül is.
A paleósok belekötnek a hüvelyes voltába, szerintem nem gond.
#3: Miért zavarná a zsír? A kérdező, gondolom, számol makrókat, tudja, hogy mennyi van benne. Jó energia az is, ráadásul nagy szükség van zsírra, esszenciális makrotápanyag s az olajos magvakban levő egész jó.
5/10 anonim válasza:
Amúgy a kalóriatöbblet hizlal. Napi 15 dkg olajos maggal fogytam le (nehezen fogyok, szénhidrátosan pl. képtelen vagyok), s nincs is ebben semmi rendkívüli. A zsír és a fehérje a legtöbb embert jobban laktatja, mint a szénhidrát, azonos kalóriatartalom mellett.
S a só is fontos, persze túlzásba se jó vinni.
6/10 anonim válasza:
Már miért lenne rossz? Nyugidtan eheted, egészséges
7/10 anonim válasza:
MERTEKKEL fogyasztva semmi nem egeszsegtelen. Bar en a 100 grammot picit sokallom, plane napi rendszeresseggel :D De ha jol esik, egyed, de inkabb sotlan mogyorot valassz ;)
8/10 anonim válasza:
Szerintem nem gáz, viszont kétlem hogy abból a fehérjéből érdemleges mennyiség hasznosul. Vagy csak belőlem jönnek ki egyben a nem túl apróra rágott mogyoródarabok? Szerintem nem egy jól emészthető kaja.
9/10 anonim válasza:
Belőlem is apró darabokba jön ki. Ez azt jelenti,hogy nen szívódik fel,nem lehet megemészteni azaz nem tapad ránk zsírként és nem fogunj hízni tőle? Vagy ugyanúgy hizlal?
10/10 anonim válasza:
Belevágod kávédarálóba aztán porként bekanalazod 😀 akkor hasznosul, ha darabokba jön ki akkor sok tapanyagtol es kcaltol elesel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!