Érdemes magamba minden nap vitaminokat tömni? Csak előnyei vannak a tablettás formában bevett vitaminoknak?
A D vitamint akkor lehet túladagolni, ha nincs a szervezetedben megfelelő mennyiségű A-vitamin (a két vitamin aránya számít).
Sajnos a szintetikus vitaminok hasznosulási aránya nagyon változó, gyakran nagyon gyenge, és a bennük lévő adalékanyagokkal is érdemes vigyázni. Én ezért nem szedek ilyet, inkább természetes vitaminkészítményeket, de azokat sem folyamatosan (inkább csak betegség esetén illetve télen megelőzésképpen). Igyekszem a vitaminokat élelmiszerekből beszerezni. Amit folyamatosan szedek, az a halolaj.
"Úgy értem, hogy ha minden nap szedek, nem szokik hozzá a szervezetem túlzottan?" - a nap kérdése! :D :D :D Nem tud hozzászokni a szervezeted, mert eleve "hozzá van szokva", meghalsz vitaminok nélkül gyárilag.
Hátránya a tablettás vitaminnak, hogy nem tartalmazza mindazokat a segédanyagokat, amelyeket a növényi részek igen.
"szerinte nem kell naptejet használni, egy ilyen kijelentésért szerintem börtönbe kellene zárni, mivel veszélyezteti az emberek életét"
A Nap! A NAP! A legpusztítóbb erők forrása!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!