Eveszavarral kuzdok es most gyogyulas alatt hiztam viszont szornyen erzem magam miatta. A ruhaimat kihiztam mar. Szeretnek lefogyni viszont falasrohamaim vannak miota beleptem a 'gyogyulo' stadiumba. Mit tegyek?
Én anorexiás/koplalós voltam 166cm/39 kg-mal és 5 hónapig nem jött meg,mikor rendesen kezdtem enni rá 1,5 hónapra megjött 50 kg-mal
A zabálás abbahagyása csak akarat kérdése:)
A normális adag naponta 3 főétkezésre 1-2 mélytányérnyi mennyiség (ebédnél 1 tányér leves, 1 tányér főétel, reggelire és vacsorára elég 1 tányérnyi).
Az ételeidet úgy állítsd össze, hogy 1/3 fehérje (hús, tojás, sajt, túró), 1/3 szénhidrátos köret (rizs, krumpli stb.) és 1/3 zöldség legyen benne, plusz 1-2 evőkanál zsiradék (vaj, olivaolaj, kókuszzsír, zsír, tejfölből kicsit több - étolajat inkább kerüld).
Tízóraira és uzsonnára egyél meg 1-2 gyümölcsöt és/vagy egy marék olajos magot.
Egyelőre ne akarj fogyni, először hozd rendbe a hormonrendszeredet. Ezért kellenek az egészséges zsírok és olajos magok.
Ha puffadást tapasztalsz, erős székrekedésed vagy hasmenésed van, hagyd el a tejtermékeket és a glutént (liszt, kenyér stb.), és szedj probiotikumot.
Szedj vitaminokat és ásványi anyag kiegészítést, a cink nagyon fontos lenne.
Ne egyél semmit, amiben cukor van.
A falásrohamok azért lehetnek, mert leesik a vércukrod, ilyenkor a finomított szénhidrátokat kívánja a szervezet, de ezek állandósítják a problémát. Igyekezz inkább alacsony glikémiás indexű ételeket fogyasztani, és tartsd be a napi 5 étkezést, hogy ezt elkerüld.
Ha ettől tovább hízol, csökkentsd a szénhidrátok mennyiségét (főleg a gabonákat).
Vízből elég lenne 2 liter naponta, ahogy előttem is írták. Mérd ki magadnak, és csavarj bele egy kis friss citromlevet. Ihatnál gyógyteákat is (kamilla, borsmenta, gyömbér, citromfű, echinacea).
Erről megoszlanak a vélemények. Ha 1-2 bögrével iszol, nem sokat számít.
Nem muszáj annyira szigorúan venni a 2 litert, de 3 liter fölött a te méreteiddel szerintem igencsak túlzásba esel. Melegben (ha nagyon izzadsz) lehet több, hideg időben kevesebb a folyadékbevitel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!