Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A pacalpörkölt mennyire...

A pacalpörkölt mennyire számít egészséges ételnek?

Figyelt kérdés

2016. aug. 27. 01:24
 1/6 anonim ***** válasza:
10%

A pacal a tehen csikokra vagott gyomra. Ha rosszul mossak ki, a tanyerodon konkretan szarszaga van. Engem konkretan csikokra vagott frottir torolkozore emlekeztet, es az elmult otven evben senki sem tudott olyan pacalporkoltet elem tenni, amit meg tudtam volna enni.

A kerdesedre valaszolva, az en szememben a pacalporkolt annyira egeszseges etel, amennyire egeszseges egy tanyernyi csikokra vagott frottirtorolkozo, ami szarszagu es szaros szoszban uszkal.

2016. aug. 27. 04:14
 2/6 anonim ***** válasza:
73%

Nem kell tőle félni, ha szereted, nyugodtan eheted. A nyers pacal kalóriatartalma 100 grammban 164, van benne némi fehérje és zsír. Mint minden belsőségnek, ennek is van helye a kiegyensúlyozott táplálkozásban, mivel zsírra és fehérjére is szükség van. A baj inkább az, hogy sokszor étolajjal készítik, ami nagyon egészségtelen, illetve kenyeret vagy főtt krumplit kíván köretként, ezekkel együtt már jelentős a kalóriatartalma.

[link]

2016. aug. 27. 09:13
 3/6 anonim ***** válasza:
72%

Valamiért a pacalpörkölt vált mindenki céltáblájává, pedig erre semmi ok nincs. Egy liter kóla sokkal egészségtelenebb, mert tele van mesterséges anyagokkal, amik felhalmozódva hormonproblémákat vagy akár rákot is okozhatnak.

Egy jól elkészített pacalpöri még csak nem is különösebben hizlaló. Természetesen nem kell minden nap azt enni, de havonta egyszer-kétszer simán része lehet egy egészséges étrendnek is.

2017. aug. 27. 13:53
 4/6 A kérdező kommentje:
Azért érdekel, mert kb 10 éve tizenévesen először ettem pacalpörköltet, azóta az abszolut kedvencem a főtt étetek között, és én is mindenkitől azt hallom hogy undi meg egészségtelen.
2017. aug. 27. 18:19
 5/6 anonim ***** válasza:
45%

Sok pacalpörköltet eszek én is, a vérképem májfunkciók emésztésem jók ezután is. Jó körettel fogyaszd és lehetőleg jó társaságban! Nem fogsz csalódni benne.

Nem ebbe hal bele az ember.

2017. dec. 7. 19:55
 6/6 anonim válasza:
A pacal csupa kollagén és izom, nincs benne zsír, isteni finom, én húst nem eszem, de a pacalt nagyon szeretem káposztával leginkább.
2023. febr. 22. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!