Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Penészes virslit ettem, mi...

Medivvh kérdése:

Penészes virslit ettem, mi bajom lehet?

Figyelt kérdés
Előbb mikroban megmelegítettem egy Falni jó előre csomagolt virslit, és miután egy szálat megettem utána vettem észre hogy nagyon penészes az egész. Nagyon csúny, teljesen fekete, kavicsszerű penészdarabok voltak rajta. Az ízén észre se vettem, csak a második szál tapintásakor éreztem hogy valami nem oké. Mi bajom lehet?

2016. aug. 13. 21:29
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem nagy a valószínűsége hogy nagy bajod lehet (ételmérgezés). Ha szerencsés vagy, kutya bajod sem lesz, ha kicsit szerencsétlenebb, akkor kis hasmars, esetleg hányás előfordulhat. Ha ettől komolyabb lenne, akkor fordulj orvoshoz!

Szerencsére az emberi immunrendszer van olyan "intelligens", hogy azonnal észrevegye és kilökje a neki káros dolgokat (hányás vagy hasmenés jelentkezik ilyenkor), de ha ez 1-2 napnál tovább tart vagy a lázad is felmegy, akkor felmerül az ételmérgezés gyanúja, akkor azonnal orvos! De mint írtam, ennek nagyon kicsi a valószínűsége!

2016. aug. 13. 21:57
 2/7 anonim ***** válasza:
40%
Erősebb szemüveget írass fel.
2016. aug. 13. 21:59
 3/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a gyors és kimerítő választ. Megijedtem kicsit amikor megláttam hogy, hogy néz ki. Eddig még semmi nem történt, remélem akkor nem is fog.
2016. aug. 13. 22:01
 4/7 anonim ***** válasza:

Első vagyok: Én is ettem már penészes kenyeret is + sajtot is (figyelmetlenségből) és semmi bajom sem lett 😉 és hozzáteszem az én immunrendszerem elég gatya amúgy, de ezektől tényleg semmi gond nem volt.

Meg ugye ha belegondolunk direkt vannak a nemespenésszel érlelt sajtok (camembert, márványsajt), pick téliszalámi, stb. Én ezeket kifejezetten imádom 😄 És senkinek nem lesz tőle semmi baja...

Mondjuk biztos más a nemespenész, meg ez, ami a virslire került (meg annak idején az én kenyeremre és sajtomra), ezért figyeld magad és ha 1 napon túli hasmenést / hányást tapasztalsz, akkor orvos! Ha láz is van, akkor azonnal orvos, mert ételmérgezés is előfordulhat szélsőséges esetben...

2016. aug. 13. 22:40
 5/7 anonim ***** válasza:
A munkahelyemen az asztalon volt szósz. Én is munkatársam is raktunk a kajára. Másnapra mind a ketten borzalmasan rosszul voltunk. Én hánytam, hasmenésem volt és nagyon fájt a fejem. A munkatársamnak hasonló panaszai voltak, elment zuhanyozni és elájult. Szegény jó nagy sebbel a fején jött dolgozni. Megnéztük a szószt és tele volt penésszel. Szóval ha holnap nem vagy jól maradj otthon és pihenj.
2016. aug. 13. 22:55
 6/7 A kérdező kommentje:
Reggel elmentem dolgozni simán, hála istennek nem volt semmi bajom. Köszönöm a válaszokat :) Egy biztos, innentől jobban megnézem mit eszek meg, mit veszek a számba :D tényleg köszi!
2016. aug. 14. 22:21
 7/7 anonim ***** válasza:

Látod, mondtam én, hogy erős az ember immunrendszere 😉

Azért legközelebb fő az óvatosság! 😊

2016. aug. 14. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!