Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A fehérjepor káros?

A fehérjepor káros?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok és elkezdtem edzeni... Apám nem engedi hogy fehérjét igyak mert azt hiszi ilyen káros anyagok vannak benne amitől nagy bajaim lehetnek... Szerintem nincs igaza... Szerintetek? Vagy tényleg káros? (jó minőségű a por nem valami szar)

2016. júl. 28. 18:27
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A fehérjeporban 98%ban fehérje van.

A csirkemellben és a legtöbb húsban fehérje van.

A te saját izmod fehérjéből épül fel.

Na most az az én kérdésem, hogy mi káros lehet a fehérjeporban?

2016. júl. 28. 18:40
 2/6 anonim ***** válasza:
45%

Az hogy túl sok fehérje van benne ami megterhelo lehet a szervezetnek, mig lebontja, mivel ennyit normal taplalkozassal nem tudnal bevinni.

16 evesen meg fejlodsz, igy nem ennek ilyen mesterseges port, foleg ha egyeb anyagok is vannak benne.Ki tudja mennyire karos.

2016. júl. 28. 18:50
 3/6 anonim ***** válasza:
51%

Utolso vagyok: es bar az taplalekkiegeszito por volt amirol ezt hallottam, de orvos anyosom meselte, hogy volt olyan hogy tobb testepito bele tonkrement mert vmi izomnovelo port ivott rendszeresen.Konkretan a gasztroenterologian fekudtek, es tobbeknek meteres belszakaszait tavolitottak el.

Biztos van olyan is ami biztonsagos de en tartok toluk, 18alatt pedig tuti nem engednem a gyerekemnek hogy egye.

2016. júl. 28. 18:54
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Apádnak igaza van, 16 évesen kicsit korai lenne elkezdeni ezt a fehérjeporozást.. ráadásul tegyük hozzá, a fehérjeporokban általában nem állati eredetű fehérje van hanem szójafehérje.. úgyhogy hagyd a francba ezeket a porokat, és egyél inkább csirkemellet, rizst..
2016. júl. 28. 19:21
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Előző, sokféle fehérjepor van, a szójafehérjét valóban nem ajánlják, sőt a marhát sem, a tejsavó némelyeknél allergiás reakciókat vált ki - de egy jó fehérjepor, amivel az embernek nincs baja, mehet. Jobb, mint a bolti ételek zöme - persze csak kiegészítésre, nem fő fehérjeforrásnak.

Az hogy jön ide, hogy túlzott fehérjebevitel? Persze, aki idióta és benyomja az egész pakkot, annak káros, de még húsból is meg lehet enni sok kilót, főtt tojásból versenyeken bemegy 100 fölött...

Késsel is lehet embert ölni, ettől még a kés nem kerülendő dolog. Vízmérgezés is van...

Kérdező, apádnak ugyan nincs igaza, de ha meg tudod oldani a rendes fehérjebevitelt, semmi szükséged porra.

2016. júl. 28. 22:51
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha leírnád, milyen összetevők vannak benne, hasznos lenne. Tényleg nem mindegy, milyen fehérje plusz egyéb anyagok vannak benne.
2016. júl. 28. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!