Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A teától nő a hasam?

A teától nő a hasam?

Figyelt kérdés

Az egyik oldalon azt olvastam, hogy ha reggeli mellé, vagy valamilyen étkezés mellé/után iszunk egy kávét, akkor nőhet a hasunk.

Nos én minden reggeli mellé szoktam inni egy bögre fekete teát. Az lenne a kérdésem, hogy ettől is nőhet a hasam?

2016. júl. 25. 18:28
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem.
2016. júl. 25. 18:39
 2/10 anonim ***** válasza:
Persze, a folyadék is odakerül s térfogata van. Igyál meg 1-2 liter vizet (ne egyszerre, mert még vízmérgezést kapsz), bizonyára szembetűnő lesz a változás. Egy bögre tea is ilyen, csak ugye, az kisebb térfogatot jelent.
2016. júl. 25. 19:01
 3/10 A kérdező kommentje:
De az leapad ugye? Szóval nem úgy nő meg, hogy minimálisat megnő de úgy is marad.
2016. júl. 25. 19:28
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy terhes vagy? Sörhasról már hallottam, na de teahasról... :)
2016. júl. 25. 20:13
 5/10 A kérdező kommentje:
Hát férfiként talán inkább a sörhas lenne jellemző :)
2016. júl. 25. 21:13
 6/10 anonim ***** válasza:

Mivel folyadek ezert nyilvan megno a has terfogata:D

Ugyanaz jatszodik le, mintha egy kilapitott zacskoba beleontenel egy csesze teat/ kavet. Aztan vagsz egy lyukat az egyik sarkara, es igy is tavozik beloled:D ennyi

2016. júl. 25. 21:32
 7/10 anonim ***** válasza:

Nem hizlal, ha ez a kérdés. Nyilván átmenetileg minden kaja/pia növeli a hasadat, ha sokat eszel/iszol belőle, de a tea nem hizlal. Maximum az agyoncukrozott üdítő, amit teaként adnak el.

Elképzelésem sincs mégis miféle érveket hozhattak fel a tea ellen, ahol ezt olvastad. Talán azt tudom elképzelni, hogy az étkezés után fogyasztott folyadék valamelyest felhígítja a gyomorsavat és az nehezíti az emésztést. Csakhogy ez minden folyadékra igaz. És a hízás szempontjából ezt is huszadlagosnak tartom. Az hizlal, ha az ember hülyeségeket zabál kétpofára, meg ha mozgásszegény életmódot folytat.

2016. júl. 25. 22:19
 8/10 A kérdező kommentje:
Ezt az infót nem teáról olvastam. Konkrétan kávéról volt szó. És ott sem azt írták, hogy a kávé növeli a hasat, hanem a kaja mellé bevitt KOFFEIN az ami tartósan növeli a has térfogatát.
2016. júl. 26. 21:07
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem noveli, ez tokre hulyeseg. Szerintem nincsenek olyan anyagok amik tartosan novelnek a has terfogatat (egyaltalan melyik szervre gondolsz??) mivel ami a gyomorba lejut az altalaban ki is jon, raadasul a koffein meg gyorsitja is ezt a folyamatot.

Persze ha az eletmododhoz kepest tulsagosan sok kaloriat viszel be, akkor megnagyobbodik a hasad, mert zsir rakodik a hasfaladra. De szerintem az nem jelentheto ki, hogy megeszel X es Y teglat es tartosan megnoveli a hasad terfogatat...

2016. júl. 26. 21:10
 10/10 anonim ***** válasza:

Bocsi, a telefonom kijavitott:

Teglat = ételt

2016. júl. 26. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!