Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért érzem magam jobban...

Miért érzem magam jobban hányás után?

Figyelt kérdés
Általában hullafáradtan hazaérek a suliból, és nem tudom megállni, hogy ne zabáljak csokit. Ha csak pár sort eszem, akkor is bűntudatom lesz utána, és kihányom. Viszont utána sokkal jobban érzem magam, mint előtte, pedig min. a 90%-át mindig kihányom, de nem érzem magam se fáradtnak, se letörtnek, mint suli után, evés előtt.

2016. jún. 6. 15:15
 1/9 anonim ***** válasza:
Érdemes lenne minél előbb szakemberhez fordulni.
2016. jún. 6. 15:30
 2/9 A kérdező kommentje:
Miért? Nincsenek egészségügyi problémáim, nem hányok mindennap, eszem rendesen és a súlyommal sincs baj, csak heti 2szer, 3szor fordul elő. Csak az furcsa, hogy hányás után miért érzem magam jobban, mint evés előtt? az a kevés energia ennyire számít, ami benn marad?
2016. jún. 6. 15:33
 3/9 anonim ***** válasza:

Heti 2-3 az már gond. A nincs a baj a súlyra is kíváncsi lennék... És az a BAJ ha jól érzed magad a hányástól.

Azon a pár soron az ég-világon SEMMI nem múlik súly szempontjából.

2016. jún. 6. 15:36
 4/9 A kérdező kommentje:
172 cm / 63 kg
2016. jún. 6. 15:44
 5/9 anonim ***** válasza:

Hát 68 a normál közepe számodra, szóval.....

Egyebek mellett pedig lehetséges testképzavar (legalábbis annak a tünete az állandó félelem a hízástól, éheztetés és hánytatás)

2016. jún. 6. 15:48
 6/9 A kérdező kommentje:
Ne mondjátok meg nekem látatlanba, hogy mi a normál, vékony a csontozatom, ennyi, soha senki nem mondta nekem, hogy túl vékony lennék
2016. jún. 6. 15:57
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Minek tetted fel a kérdést, ha nem érdekel a válasz és "ne mondjuk láttatlanba"? Te is érzed, hogy ez nem oké. A hányás a nyelőcsövedre, az izmaidra, a szájüregedre és a fogadra is káros. Keress fel szakembert minél hamarabb, testképzavar és bulimia állhat a háttérben. Attól, hogy normális a súlyod, még lehet ilyen betegséged. Nem normális ez a felfogás.
2016. jún. 6. 16:00
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Evés- bűntudat-hányás, ahogy Te írtad : ez a bulimiára jellemző
2016. jún. 6. 19:30
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Mert bulimiás vagy.

Nem baj, folytasd csak, viszont ha nagyon belemászol, NEM fogsz tudni kijönni komoly sérülés nélkül.

Én is eszek-hányok, de már megszokásból.

Úgy kezdődött anno, mint nálad, de nem kaptam segítséget, és most már nem tudok leállni vele. Fogaim tropák, sokszor fáj a gyomrom, sok a savam, stb...

2016. jún. 6. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!