Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mitől lehet ez? Járt már más...

Mitől lehet ez? Járt már más is így?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Sajnos nagy túlsúllyal küzdök, de már gőzerővel dolgozom ellene. Speciális étrendem nincs, több gyümölcs, a lehető legminimálisabb cukor és szénhidrát. Emelett napi egy óra intenzív mozgást végzek. A mozgást két hete, a normális(abb) táplálkozást egy hete kezdtem. Viszont amióta másképp kajálok minden kijön belőlem hasmenéssel.

Az étkezést követően 15-20 percen belül már rohannom is kell wc-re. Tapasztalt már valaki ilyet? Szerintetek mi lehet a gond?

Egyébként a két hét alatt 6 kiló ment le.

2016. máj. 28. 01:32
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Leírnád egy átlagos napodon, mikor ezt tapasztalod, mit eszel?
2016. máj. 28. 01:51
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, leírnád légyszi nagyjából hogyan nézne ki az étrended? :)
2016. máj. 28. 09:38
 3/10 A kérdező kommentje:

Viszonylag változó, de reggeli rozsos kenyér felvágottal, ebéd vmilyen leves vacsi vagy nincs vagy gyümölcs/zöldség.

A korábbi kajálásomhoz képest ez nagyon kevés, bár előtte is voltak napok amikor egyáltalán nem ettem. Igyekszem rendszeres lenni.

2016. máj. 28. 12:58
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem jó ez igy! Nagyon sok a 6 kg fogyás. Heti fél kg-max 1 kg az ajánlott. Valószinű, hogy az epéd tultermel, nem lehet a szervezetet egyik napról amásikra átállitani. Szépen fokozatosan kell csökkenteni a szénhidrátot is, nem azonnali megvonással. A túl drasztikus változtatás az oka a hasmenésednek énszerintem. A fogyás legfontosabb eleme a fokozatosság!!!! Az intenziv mozgással is vigyázz, ha korábban nem csináltad, mert az izmokat is fokozatosan lehet hozzászoktatni. Mennyi a tulsulyod?
2016. máj. 28. 18:15
 5/10 A kérdező kommentje:

Én is soknak tartom kissé...

Valóban hirtelen vontam meg a kaját, minimális fokozatosság volt - bár tán nem nevezhető annak sem, össz-vissz 2 max 3 nap volt az "átállás".

A mozgást úgy kezdtem, hogy 2-3 napig 15 perc, újabb 2-3 napig 30 perc és így tovább vittem fel a napi egy órásra. Előtte a mozgásom csak napi 2x30 perces sétából állt.

Egyébként 165 centi vagyok és 100kg felett, tehát van rendesem miből leadni.

Mit tanácsoltok, mit tegyek másként?

Éjszaka egyébként már olyan gyomorfájdalmam volt, hogy aludni sem bírtam, pedig nagy a fájdalomküszöböm. Gondolom köze van hozzá.

2016. máj. 28. 19:29
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
4-es vagyok. Én is tulsullyal küzdök, még rosszabb paraméterekkel, 160 cm - 106 kg-ról indultam, és 3és fél hónap alatt ment le 9 kg, a doki még erre is azt mondta, nem kell elsietni, és sajnos vissza is jött 3 kg utána. Ha tul gyors a fogyás, a szervezet a raktáraiból szedi elő, aztán nagyon szeretné feltölteni a raktárait. A zsirmolekulák vagy mik belsejét... nekem epekövem is van sajnos, nagyon figyelmeztettek a fokozatosságra, hogy minden lassan történjék. Piszok nehéz egyébként. Szóval a kaloriaszámolás fontos. Vannak ilyen kaloriaszámláló weboldalak, kaloriaguru.hu pl., kaloriabazis.hu.én ezeket próbálom használni. Azon ki lehet kalkulálni, hogy kb. mennyivel fogysz heti negyed vagy fél kilót. Az egy év alatt 15-20 kg, és ha ilyen lassan fogysz, akkor nem jön vissza, és ugye ez lenne a lényeg. És hiányok sem alakulnak ki a szervezetedben. Ezzel a gyors drasztikus változtatással valamit nagyon hazavágtál az emésztőrendszeredben. Én javasolnék egy hasi ultrahangot, 8-10 ezerért maszek alapon hamar meg tudod csináltatni, egyébként 3-4 hónap a várakozási idő, meg kéne nézetned az epédet, a hasnyálmirigyedet, a bélrendszeredet, a vesédet, mert a fájdalom azt jelzi, hogy valahol gond támadt, és jó lenne tudni, hogy hol, mert a diétázás és az étrend attól is függ. Ha a hasmenésed sárga székletes, az pl. epegond. Egy vérkép se ártana, ami a májfunkcióidat megnézi. Ilyen tulsulynál ugyanis sokaknál májnagyobbodás kezdődik, és ennél is a lassu fogyás az indokolt. Lehet, hogy a 6 kgos fogyástól valami valahol lesüllyedt a hasi részen és az fáj... az is lehet, hogy hirtelen valami hiány alakult ki, tirglicerid, koleszterin, stb szinteket is néznek a vérképben, kérj egy vérképet a háziorvosodtól. Az az igazság, hogy mielőtt elkezdted volna, talán akkor is indokolt lett volna, hogy tudjad mire kell figyelni a diétánál. Lehet hogy előzőleg is volt valami hiányod, pl. vashiány, és az most felturbózódott, ki tudja. A fájdalom mindenesetre nem jó jel, esetleg gyomorfekély? Én a helyedben orvoshoz fordulnék, és nem folytatnám a fogyókurát.
2016. máj. 28. 21:01
 7/10 anonim ***** válasza:
4-es vagyok ujra. A vércukorszintedet tudod otthon mérni? A gyomorsavaddal volt korábban problémád? (reflux) Ird majd meg a fejleményeket. Én is küzdök rendesen, nehezen mennek le a kilok, a szervezetem nem nagyon birja az edzésterhelést, dehát én már öreg vagyok, túl az ötvenen. csak 93-ig jutottam... egy év alatt, ez van.
2016. máj. 28. 21:15
 8/10 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszod! A kedvességed külön is köszönöm! :)

Megfogadom! A cukrom oké, rendszeresen mérem mert állítólag a hajlam megvan rá apai ágon. De ezzel szerencsére soha nem volt gondom.

De nem tudom mennyire számít, ez a gyomorfájdalom éjszaka jön elő - most is kezd már.

Nem is biztos, hogy pontosan gyomorfájdalom, mell alatti rész végig fáj, olykor pár percre kisugárzik lefelé vagy melbe. :(

2016. máj. 29. 00:33
 9/10 anonim ***** válasza:
4-es vagyok. Mizujs, hogy vagy? Elmúlt a fájdalom?
2016. máj. 30. 21:41
 10/10 A kérdező kommentje:

Szia! :)

Köszönöm, a fájdalom elmúlt de a hasmenéssel még mindig harcolok :(

2016. máj. 31. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!