Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Vitamin hiány okozhat ilyen...

Vitamin hiány okozhat ilyen problémákat?

Figyelt kérdés

Már több éve nem eszek húst. Nagyon keveset eszek.

1-2 db zsemlét eszek és maxxx. fél liter vizet iszok meg naponta.

Nagyon gyenge vagyok. Nem bírok futni,járni.Naponta csak 10 percet vagyok a levegőn és kb. 1 km járok. Lehet e izomgyengeség a b12 vitamin hiányától? Egésznap olyan vagyok mint egy zombi. A bőrőm nagyon száraz,repedezett. A hajam is nagyon száraz. Sovány vagyook. Nincs étvágyam. Az orvos szerint semmi bajom. Én nem hiszem el. Milyen készítmény szedjek hogy a problémák eltünjenek?

2016. máj. 15. 12:10
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Nem vagyok anorexiás. Először az orvos is erre gondolt. Elküldöt a Vadaskert Kórházba ahol azt mondták nem vagyok anorexiás.
2016. máj. 15. 12:47
 12/19 anonim ***** válasza:
Anorexia étvágytalanságot jelent, vagyis anorexiád van... [link]
2016. máj. 15. 13:01
 13/19 A kérdező kommentje:
Nem félek attól hogy elhízom.
2016. máj. 15. 13:09
 14/19 anonim ***** válasza:
Az nem feltétele
2016. máj. 15. 13:59
 15/19 anonim ***** válasza:
Az anorexiás személy testképe torzult, túl kövérnek látja magát, drasztikus mértékű fogyásra törekszik. Úgy tűnik, nálad nem ez van. Egyébként milyen magas és milyen súlyú vagy?
2016. máj. 15. 15:02
 16/19 A kérdező kommentje:
163cm 43kg
2016. máj. 15. 15:31
 17/19 anonim ***** válasza:
Én már "öreg banya" vagyok, de ugyanezek voltak a méreteim kb. 35 éves koromig. Nem voltam anorexiás, sem beteg, de nem tudtam hízni, pedig szerettem volna. Aztán a 30-as éveim második felétől szép fokozatosan elkezdtek rakódni rám a dekák, manapság 57 kg vagyok, és most már szeretnék leadni vagy 5 kg-ot. A korodat nem tudom, de lehet, hogy Te is így leszel, ha korosodsz. Viszont én nem sokat, de vegyesen ettem mindig. Fontos lenne Neked is enni húsokat és állati eredetű dolgokat is (tojás, sajt, tejtermékek!)
2016. máj. 15. 16:58
 18/19 anonim ***** válasza:
Igazából nem is értem h miért csodálkozol a jelenlegi állapotodon..1.száraz az arcbőröd és a hajad? Nem gondolod, hogy az a napi fél liter víz elég kevés? Sokkal többet kellene innod, minimum 2 litert h a szervezeted egészségesen működjön. Ezen a problémán a vitamin nem segít..:) Az hogy keveset eszel (de emellett jól érzed magad, nincs semmi bajod) alapvetően nem baj. Viszont amit eszel nagyon rossz. Miért nem eszel valami tápanyagdúsabb ételt? Továbbá hol vannak a zöldségek/gyümölcsök? Ezeket miért nem eszel? Csak h tudd: ettől a fajta életmódtól elég komoly egészségügyi betegségekre tehetsz szert pár éven belül. Én a helyedben biztosan jobban odafigyelnék az egészsègemre...tudod van ez a mondás: Az egészség a legnagyobb kincs! És bizony ez milyen helytálló gondolat..:-)
2016. máj. 15. 19:03
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Tojással, zöldséggel, gyümölccsel hogy állsz? Legalább ezeket kellene enned. Mondjuk kezdhetnéd azzal, hogy naponta többször pár falatot eszel ezekből. Még jobb lenne egy kis csontleves vagy húsleves levével és probiotikummal kiegészítve. Mellé gyömbértea mézzel, citromos víz innivalónak (fokozza az étvágyat, szabályozza az emésztést).

Kiegészítőket akkor érdemes bevenni, ha eszel is mellé, ha nem akarod kockáztatni, hogy rosszul leszel. Cink, folsav, B-vitamin komplex, C és D-vitamin kezdésnek mindenképpen jó lenne.

Lehet, hogy nem vagy anorexiás, én ezt táplálkozási zavarnak hívnám. A bélflórád biztosan felborult, és tápanyaghiányod van (fehérje, zsírok és élelmi rost hiány). Sürgősen össze kellene szedned magad, és fokozatosan, ha más nem, falatonként visszaállítanod magad normális evésre.

2016. máj. 16. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!