Puffadás ellen mit javasolnátok, hogyan lehet megelőzni/hamar véget vetni neki?
A nehezen emészthető zöldségféléket ezért szokták sokáig áztatni, főzni, de még így is lehet rájuk valaki érzékeny. Hagyd el őket egy időre és figyeld a változást.
Amúgy nem lehet, hogy ezekkel együtt valamilyen tejterméket (tejfölt, tejet) is szoktál enni, és arra vagy érzékeny?
Zöldséglevest, húslevest, sőt főzeléket is lehet enni tejtermék illetve káposztafélék, hüvelyesek nélkül :)
Nekem is egész életemben problémát jelentett az állandó puffadás, hasfájás. Nemrég derült ki, hogy a tejre intoleranciám van. Közben elkezdtem a paleolit étrendet, nem fogyasztok tejterméket, hüvelyesek közül csak a zöldborsót, mert azt imádom. Nem olyan nehéz hozzászokni, és megéri, mert nekem azóta az összes emésztési problémám megszűnt, és egyéb jó hatásai is voltak/vannak.
Kérdés, hogy mennyire zavar téged a puffadás, mennyire fontos neked, hogy megszűnjön, le tudsz-e az egészséged érdekében mondani bizonyos megszokott ételekről.
Főzéskor a káposztafélékhez egyébként mindig érdemes tenni köménymagot, az uborka- és tökfélékhez kaprot, a hüvelyesekhez babérlevelet, ezeket nem véletlenül használták már dédanyáink is, mivel segítik az emésztést. De ez csak az egészséges emberek esetében jelenthet megoldást. Ha más emésztési problémáid, pl. fennálló allergiád, ételintoleranciád van, a fűszernövények nem biztos, hogy önmagukban hatásosak lesznek. Mindenesetre megér egy próbát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!