Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi bajunk lesz, ha ketreces...

Mi bajunk lesz, ha ketreces tojást eszünk?

Figyelt kérdés
Ma hallottam a rádióban, hogy ketreces tartásmódú tyúktól származó tojást ne vegyünk! Nos elmentem a boltba és megállapítottam, hogy a tojások túlnyomó többsége ketreces. A többi viszont jóval drágább. Tehát, akkor hogyan tovább...?
2010. márc. 31. 18:47
1 2
 1/15 anonim válasza:
0%
mekked veljük
2010. márc. 31. 18:52
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

A ketreces tojással az a gond, hogy a tyúkokat teletömik nyugtatókkal, hgy ne bántsák egymást, meg antibiotikumokkal, hogy ne legyenek állandóan betegek, mert a szoros ketrecben megfertözik egymást.

Ezek aztán nagyrészt belekerülnek a tojásba és a fogyasztóba is.

2010. márc. 31. 19:11
 3/15 anonim ***** válasza:
35%
szted miért mondták h ne egyél ketreces tojást? azért mert azaz olcsóbb....ez baromira logikus. semmi bajod nemlesz a ketreces tojástól, mint ahogyan a nem bio zöldségektől sem lesz semmi bajod.
2010. márc. 31. 19:18
 4/15 A kérdező kommentje:
19:11-es köszi a választ! Annyit írjál meg még kérlek, hogy akkor milyen tojást keressek, mert amúgy mi nem fogyasztunk sok tojást, tehát megvehetem a drágábbat is.
2010. márc. 31. 19:19
 5/15 A kérdező kommentje:
19:18-as Te ezt tudod vagy csak sejted? A kérdésem ugyanis komoly.
2010. márc. 31. 19:24
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

A ma 19:11-es vagyok. A legjobb, ha van lehetöséged szabadban tartott (falusi) tyúkoktól származó tojást venni, de az elég drága. A szabadtartásos is majdnem olyan jó, mert ott nincsenek olyan szorosan összezsúfolva a tyúkok.

A különböző istállózott, de nem ketreces tartás alig jobb a ketrecesnél, mert egy istállószerü helyen vannak ugyanolyan sokan, mint a ketrecben, csak nincs köztük rács, hanem "ömlesztve" vannak.

Szerintem a legjobb, ha biót tudsz venni, inkább kevesebb tojást egyetek, és jót, mint sokat és rosszabbat, de olcsót.

De itt is érvényes, hogy kevesebbet eszel a ketrecesböl, akkor kevesebb gyógyszer kerül beléd, tehát nem annyira ártalmas.

Én úgy szoktam, hogy a szabadtartásos az, amit rendszeresen használok, a biót csak akkor, ha valamibe nyersen kell. Viszont hetente fejenként kb. 4-5 tojás a maximum, amit fogyasztunk.

2010. márc. 31. 19:30
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

A 19:18-as csak okos akar lenni, a nem biotól nem fogsz holtan összeesni, de azért fölöslegesen nem jó, ha vegyszereket töltesz magadba.

A boltokban azért van föként ketreces, mert azt a legkönnyebb elöállitani, kis helyen sok tojás keletkezik. A bionál azért elég sok egyéb munka van, meg az etetésre is oda kell figyelni, pl. tápot sem szabad etetni a tyúkokkal - tehát természetes és ezért egészségesebb táplálékot kapnak.

Az egyéb bio-élelmiszerekre is ez igaz, ott is a vegyszerek kimaradnak és természetesebb módon termelik az éllemiszereket.

2010. márc. 31. 19:35
 8/15 anonim ***** válasza:
75%

ez olyan h ha nyitott szemmel jársz a világban, akkor látod h mi folyik körülötted. minden arra megy ki h mások jóljárjanak, mindegy hogyan. a ketreces tojás is ilyen. nem veszik az emberek a ketrecnélkülit, mert drága...hát csináljunk neki "reklámot"

nyers zöldséget eszem, kiskorom óta, mindennap, és bizton állítom h az ég világon semmi bajom.

2010. márc. 31. 19:36
 9/15 anonim ***** válasza:
75%

ja és 19.18-as voltam, aki nem okos akart lenni, csak nem dől be a sok néphülyítésnek. naná h a vegyszermentes egészségesebb....de neméri meg. a vegyszeresbe se halsz bele, és beteg sem leszel tőle.

akinek vanrá pénze az költse bio-ra, de a nép java nemerre fogja költeni a pénzt, hiába sulykolják az emberbe, mert itt NINCS PÉNZ!!!

2010. márc. 31. 19:37
 10/15 A kérdező kommentje:
Én mind a két választ hasznosnak ítélem, aztán utánunk az özönvíz... Mivel azonban a kérdés az "egészség" kategóriában van feltéve, én a 19:11-es válaszra hajazok!
2010. márc. 31. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!