Mi bajunk lesz, ha ketreces tojást eszünk?
A ketreces tojással az a gond, hogy a tyúkokat teletömik nyugtatókkal, hgy ne bántsák egymást, meg antibiotikumokkal, hogy ne legyenek állandóan betegek, mert a szoros ketrecben megfertözik egymást.
Ezek aztán nagyrészt belekerülnek a tojásba és a fogyasztóba is.
A ma 19:11-es vagyok. A legjobb, ha van lehetöséged szabadban tartott (falusi) tyúkoktól származó tojást venni, de az elég drága. A szabadtartásos is majdnem olyan jó, mert ott nincsenek olyan szorosan összezsúfolva a tyúkok.
A különböző istállózott, de nem ketreces tartás alig jobb a ketrecesnél, mert egy istállószerü helyen vannak ugyanolyan sokan, mint a ketrecben, csak nincs köztük rács, hanem "ömlesztve" vannak.
Szerintem a legjobb, ha biót tudsz venni, inkább kevesebb tojást egyetek, és jót, mint sokat és rosszabbat, de olcsót.
De itt is érvényes, hogy kevesebbet eszel a ketrecesböl, akkor kevesebb gyógyszer kerül beléd, tehát nem annyira ártalmas.
Én úgy szoktam, hogy a szabadtartásos az, amit rendszeresen használok, a biót csak akkor, ha valamibe nyersen kell. Viszont hetente fejenként kb. 4-5 tojás a maximum, amit fogyasztunk.
A 19:18-as csak okos akar lenni, a nem biotól nem fogsz holtan összeesni, de azért fölöslegesen nem jó, ha vegyszereket töltesz magadba.
A boltokban azért van föként ketreces, mert azt a legkönnyebb elöállitani, kis helyen sok tojás keletkezik. A bionál azért elég sok egyéb munka van, meg az etetésre is oda kell figyelni, pl. tápot sem szabad etetni a tyúkokkal - tehát természetes és ezért egészségesebb táplálékot kapnak.
Az egyéb bio-élelmiszerekre is ez igaz, ott is a vegyszerek kimaradnak és természetesebb módon termelik az éllemiszereket.
ez olyan h ha nyitott szemmel jársz a világban, akkor látod h mi folyik körülötted. minden arra megy ki h mások jóljárjanak, mindegy hogyan. a ketreces tojás is ilyen. nem veszik az emberek a ketrecnélkülit, mert drága...hát csináljunk neki "reklámot"
nyers zöldséget eszem, kiskorom óta, mindennap, és bizton állítom h az ég világon semmi bajom.
ja és 19.18-as voltam, aki nem okos akart lenni, csak nem dől be a sok néphülyítésnek. naná h a vegyszermentes egészségesebb....de neméri meg. a vegyszeresbe se halsz bele, és beteg sem leszel tőle.
akinek vanrá pénze az költse bio-ra, de a nép java nemerre fogja költeni a pénzt, hiába sulykolják az emberbe, mert itt NINCS PÉNZ!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!