Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A cukorbetegségből meg lehet...

A cukorbetegségből meg lehet gyógyulni? Akár természetgyógyász segítségével.

Figyelt kérdés

Nem arra gondolok, hogy megfelelő étrenddel és/vagy gyógyszerrel, inzulinnal a vércukorértékek hosszú távon is a jó tartományban tarthatók-e, hanem arra, hogy regenerálható-e teljes mértékben a szervezet, a hasnyálmirigy, és a többi szerv, amely részt vesz a cukoranyagcserében.

Természetes, hogy emellett életünk végéig egészséges életmódot és étrendet kell tartani, de tünetmentességnél többet szeretnék, ha lehetséges. Most inzulinos cukorbeteg vagyok, várandósságom alatt jött elő.

2016. febr. 1. 23:06
 1/5 Szintis Zoli ***** válasza:

Mai ismereteim szerint a hasnyálmirigy béta sejtjei sokat kibírnak, de nem regenerálódnak. Ha eltört, akkor nem lehet megragasztani.

A sejtek inzulinreceptorainak érzékenysége viszont javítható, ezzel viszont defektes hasnyálmirigy birtokában max. annyira mész, hogy kevesebb inzulint kell lőnöd.

Kérdés, mennyire van szét a hasnyálmirigyed, van-e még valamennyi inzulintermelés. Ha még van, akkor lehet, hogy képes kiszolgálni egy alacsonyabb CH bevitelt. Próbálkozz magad átszoktatni zsíradaptív metabolizmusra, minél kevesebb Ch-val élni, az energiát zsírral bevinni. Ezt az átszoktatást csak orvosi felügyelet mellett!!!

Ha nincs már saját inzulintermelésed, akkor valamennyi inzulint életed végéig szúrnod kell, valamennyi Ch-t ugyanis meg kell enned (minimum kb 50 gramm per nap), hogy egyes szükséges tápanyagokat be tudj vinni.

2016. febr. 2. 10:08
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ! Próbálok utánaolvasni az általad említett diétának.
2016. febr. 2. 13:26
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem kell napi 50g ch, még én is alatta élek, de van, aki szinte mindig 5 gramm alatt visz be, sok éve és elvan. Minden fontos tápanyagot be lehet vinni állati termékekből, csak persze ez nagyon extrém étrendet jelent, keveseknek való. De nem kell napi 50g ch a megfelelő táplálkozáshoz, az biztos.

Mindenesetre egy cukorbetegnek az is nagy lépés, ha kevés inzulint kell szúrnia és nem sokat...

Hallottam már esetekről, ahol állítólag meggyógyult a delikvens, de nem tudok konkrétumokat és körülményeket, ezért sem írtam eddig. De ott is igen alacsony volt a szénhidrátbevitel, azt hiszem, napi 20g alatt, azon a fórumon, ahol olvastam, az a népszerű mennyiség.

De ez komoly dolog s tuti van, aki rosszul lenne tőle, igazából egy nagyon hozzáértő szakember kellene (vagy bátor önkísérletező, de én mint picikét a táplálkozáshoz értő laikus, nyilván nem mondhatok sokat egy cukorbetegnek, ha felelősségteljes akarok lenni).

2016. febr. 2. 14:02
 4/5 Szintis Zoli ***** válasza:

Akkor bocs. Biztosan meg lehet oldani 20 grammal vagy kevesebbel is. Magamból indultam ki, hogy mennyi zöldséget és olajos magot ennék.

Hallgass Shinin-re.

2016. febr. 2. 16:09
 5/5 anonim ***** válasza:

A kezdődő cukorbetegség sokszor elmulasztható, ha az elhízott cukorbeteg lefogy. A terhesség alatti cukorbetegség is lehet átmeneti.

Egyébként nem tudnak semmit sem tenni, esetleg átültetik a hasnyálmirigyet, akkor a cukorbetegségnek vége.

2016. febr. 2. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!