Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mennyit kéne akkor szednem az...

Mennyit kéne akkor szednem az A vitaminból?

Figyelt kérdés
"A" vitamin hiányom volt,2-3 hete szedek A vitamint és azt olvastam hogy felnőtteknél 5000 NE a napi ajánlott mennyiség,na szemben amit vettünk 10000 NE van,arra gondoltam hogy napi felet vennék be,de ha eszek mellé mondjuk répát vagy ha olyan kaja van amibe van egy kis A vitamin akkor máris többet vittem be,nem lehet belőle baj?Vagy igazából mennyit szabad rendszeresen bevinni?Ha valaki szed A vitamint ami a napi szükséglet 100%-át biztosítja akkor nincs belőle gond ha ételből + megy be?
2016. jan. 17. 18:39
 1/3 Salx Narval ***** válasza:
Ne aggódj, addig szedd és annyit amennyit az orvosod tanácsolt. Túladagolás napi 50000 NE rendszeres és hosszabb távú bevitelnél jelentkezik, ezt a mennyiséget csak extra adag gyógyszerrel lehet elérni húsokkal, tejtermékekkel, zöldségekkel nem. Természetesen ha már nem áll fenn a vitaminhiány akkor elég ha csak az élelmiszerekkel viszed be az "A" vitamint de ezt eldönteni nem a te és főleg nem az én dolgom, ezt majd a doki eldönti.:D Nézd az igaz, hogy a javasolt mennyiség napi 4-5000NE de nem biztos, hogy nálad a bevitel hiánya okozta az "A" vitamin hiányát lehet, hogy helyesen táplálkoztál csak egyéb okok miatt nem tudott hasznosulni. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy a kezelést bízd az orvosra, tuja ő mit miért írt fel és ,hogy mikor kell abbahagyni.
2016. jan. 18. 04:17
 2/3 anonim ***** válasza:
A vitaminból nem szükséges többet bevinnünk, mint ami a napi kajában is benne van. Ha ezen felül heti egy két golyócskát lenyelsz, abból nem lehet baj. Ki állapította meg, hogy neked A vitamin hiányod van?
2016. jan. 19. 15:57
 3/3 A kérdező kommentje:
Nem orvos írta fel ugyanis már nem receptköteles,és én állapítottam meg mert hámlott a bőröm és az edzés nagyon kikezdte a kezemet,mióta szedem azóta erős a bőröm és ki se kezdi a súly se,nyáron nincs gond az A vitamin bevitelemmel a sok házi zöldség gyümölcs miatt,de pl ezek a bolti paradicsomok semmit se érnek
2016. jan. 19. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!