Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ezekután nem nevezhetőek...

Ezekután nem nevezhetőek alulképzettnek az orvosok?

Figyelt kérdés

Megkérdezem az orvostól, "Figyelj már miért lepedékes a nyelvem?"

Az azt mondja "Mert nem mosol rendesen fogat."

De egyiknek, sincs annyi esze hogy azt mondja

"A fiziológiásan sózott szénhidrátokban a candida albicans szaporodásképtelen, valszeg nem eszel elég sót(NaCl)"

2016. jan. 16. 13:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Ha azt mondja nem mosol rendesen fogat, azt valamiért mégis csak mondja. Amúgy meg azt hiszed, hogy azt a tekervényes mondatodat megérti az egyszerű ember? Ha egyértelműen száj higiéniás okokból lepedékes a nyelved, nem fogja azt mondani, hogy kevés sót juttatsz be. Egyéb esetben persze szükséges, hogy ezt elmondja.

Egyébként tudtad, hogy a tudálékos embereket nem szereti a többi ember? Mert ez a "fiziológiásan sózott szénhidrátokban a candida albicans szaporodásképtelen" duma nagyon erre hajaz. Persze nem ismerlek, de ha valaki meg kérdezi tőled, hogy kell tésztát főzni, nem kell róla 6 oldalas esszét írni.

Orvosként nyilván tisztában van ezekkel a dolgokkal, amit írsz, nem alul képzetlen.

2016. jan. 16. 13:59
 2/11 A kérdező kommentje:
Alaphelyzetben nem vagyok tudálékos, de ha meg nem normálisan fejezed ki magad(pl fórumon) azt mondják nem tudsz magyarul.
2016. jan. 16. 14:03
 3/11 anonim ***** válasza:
Ez nem csak a só hiány jele , egyoldalú többlet fehérje bevitel és víz hiánya miatt is ez történik . Az egészséghez az orvosnak nincs köze , ő szolgáltatást készítményt ad el . Kevés kivételnek tisztelet . A betegséghez és elhúzásukhoz értenek . Célszerű tájékozódni és az életvitelen változtatni . Többféle eredményes megoldás is létezik .
2016. jan. 16. 14:24
 4/11 anonim ***** válasza:
Hát mi kellett volna mondania, ha büdös a szád ?
2016. jan. 16. 14:56
 5/11 anonim ***** válasza:
Ha ilyen tudálékos vagy, akkor ne menj orvoshoz, hanem kezeld magad. Btw a lepedékes nyelvnek több oka is lehet, nem csak a kevés só.
2016. jan. 16. 18:58
 6/11 anonim ***** válasza:
Az orvosok nem alulképzettek, hanem túlterheltek. Ha tudod mi bajod, miért raboljátok egymás idejét?
2016. jan. 16. 20:04
 7/11 anonim ***** válasza:

Azért nem mondjuk ezt kedves kérdező, mert nem fogjuk propagálni az éppen aktuális, áltudományos, elborult agymenést. Nem fogok itt senki laikussal szakmai vitába bonyolódni, de a modern európai ember bőven túl sok sót fogyaszt.

A lepedékes nyelvet valóban candida okozza általában, de annak kismillió oka lehet, hogy meg tud telepedni a szájban, kezdve a dohányzással, immunhiányos állapottal, vitaminszegénységgel stb. A lepedék továbbá nem biztos, hogy candida, lehet leukoplakia is ami rákmegelőző állapot.

Másrészt a száj és annak megbetegedései elsősorban nem orvosi, hanem fogorvosi szakterület, tehát rohadtul nem mindegy, hogy mit milyen orvostól kérdezel, mert ha kicsit is belelátnál az orvostudományba tudnád, hogy túlspecializáció van.

Végezetül pedig, az orvos nem a haverod, szóval ha azt akarod, hogy normálisan viszonyuljon az orvos feléd, akkor neked is normálisan kell hozzá viszonyulnod. Én minden betegemmel igyekszem, udvariasnak és empatikusnak lenni. De ha nekem betolná valaki, hogy "Figyelj már" akkor meg lenne az adott illetőről a véleményem, tudod bunkók kérdéseire sokkal kevésbé szeretünk válaszolni, mint egy udvarias ember kérdésére.

2016. jan. 17. 12:14
 8/11 A kérdező kommentje:
Természetesen az orvosomnak normálisan tettem fel a kérdést, csak a gyk-n írtam így le. Én is normálisan empatikusan viselkedek az orvosaimmal, ez természetes. Ja és már hagyjuk már a bunkózást a sértegetést különben milyen jó lenne ha az orvosok nem állandóan a túlzott sófogyasztásról beszélnének, hanem valóban képesek lennének felismerni a tüneteket? Igazából sok időbe telt mire rájöttem hogy mi a bajom és idegesít, hogy egy orvos sem volt elég "okos", hogy hasznos tanáccsal ellásson. Viszont mindegyik írt fel nekem kis pirulákat.
2016. jan. 17. 17:04
 9/11 A kérdező kommentje:
Pedig legalább már egy hadseregnyi orvosnál jártam.
2016. jan. 17. 17:12
 10/11 A kérdező kommentje:
Meg azt is elhiheted, hogy nem azért dobtam fel a kérdést, hogy a gyk orvos látogatóit sértegessem.
2016. jan. 17. 17:16
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!