Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Na most akkor a kávé érszűkítő...

Na most akkor a kávé érszűkítő hatású vagy értágító?

Figyelt kérdés
Mert ahány ember annyi félét mond... meg az internet is. Kíváncsi vagyok itt mennyire lesz megoszló a vélemény. Mert a koffein elvileg növeli a vérnyomást ami meg érszűkítés miatt lehetséges, szóval vki okos mondja meg :D

2016. jan. 11. 18:40
 1/4 anonim ***** válasza:
Mindent irnak már,azt sem lehet tudni,hogy mi az igazság.Viszont nem árt óvatosnak lenni,mint mindennel.En gyenge kávét iszom naponta 2-3 adagot.
2016. jan. 11. 18:46
 2/4 Salx Narval ***** válasza:
70%
Érszűkítő és ezáltal vérnyomásnövelő, valamint serkenti a savképződést és az inzulintermelést, antioxidáns anyagokat és vitaminokat is tartalmaz, izgató hatású az idegrendszerre ( ez van akinél serkentő, van akinél feszültség fokozó) stb. A hatása mindig az adott személy egészségi állapotától, érzékenységétől függ, nyilván az elfogyasztott mennyiség is mérvadó. Én napi 1 rendes (főzött) és 2 valódi kávéból készült granulátumot iszom ált. Bevallom őszintén én nem tapasztaltam sem pozitív, sem negatív hatást azon kívül, hogy jól esik. Szívbeteg vagyok és mérem a vérnyomásomat rendszeresen, nos ennyi kávé nem csinál nálam kiugró értékeket. Hajlok arra az aranyszabályra, hogy kis mennyiségben hasznos, nagyban káros mint bármi más. Mint már írtam mindig az adott személy adottságai határozzák meg, hogy számára előnyös vagy kerülendő. Nekem jól esik, jól indul vele a napom, nem érdekel melyik kutató mit mond.:D
2016. jan. 12. 01:47
 3/4 anonim válasza:
A kávé értágító, emiatt pedig vérnyomáscsökkentő hatású. Az ellenkező vélemény kialakulásának oka talán abból a téves elgondolásból adódhat, hogy a magas vérnyomás és az élénkség minden esetben analóg jelenségek, tehát ha valakinek magas a vérnyomása, az mindig élénkebb is egyben. Ez igaz lehet megeröltető testi erőfeszítés ideje alatt, de csak akkor. Általában pedig a népi megfigyelés éppen az ellenkezőjét állítja, például ha bosszantanak valakit: "felment tőled a vérnyomásom", illetve "ne fárasszál már!". Magyarul a magas vérnyomás testi megeröltetés hiányában önmagában fárasztja a testet. A kávé úgy fejti ki az élénkítő hatását, hogy tágítja az ereket, ezáltal csökkenti a vérnyomást, így a test felélénkül, és készenáll a nagyobb erőfeszítésre. Persze az optimális szint alatti vérnyomás ugyancsak álmosító hatású lehet.
2023. aug. 13. 17:18
 4/4 anonim válasza:

3#-hoz:

[link]

2023. aug. 13. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!