A bulémia betegségnek mennyi idő kell hogy az ember kórházba kerüljön illetve meghaljon?
Itt egy link a bulímiáról: [link]
Itt pedig a gyógymódokat is megemlítik: [link]
Szerintem fontos, hogy ezt megbeszéljétek és elinduljon a gyógyulás irányába, pláne, ha hánytatást használ, mert annak lehetnek nagyon rossz következményei. Nem kell félni, meghalásról nincs szó, de mindenképp súlyos károkat okozhat magában vele.
Bármelyik percben meghalhat. Bár ha belegondolsz, te is. (Rádzuhan egy repülő, stb...) Na de komolyra fordítva a szót, a bulimia azon okokból rossz dolog, hogy tönkreteszi az egész emésztőrendszert (fogakat, mindent beleértve), és hányáskor bármikor megpattanhat egy ér az agyában, vagy szívinfarktust is kaphat az erőlködés miatt. Ha hashajtózza is magát, akkor pedig még könnyebben is kiszárad. A gyógyszerek a máját is tönkretehetik, rákos is lehet a későbbiekben.
Nem mondanám, hogy nem olyan veszélyes, mint az anorexia...
18:12
Az anorexiások is hánytathatják magukat, mivelhogy rettegnek attól, hogy tovább híznak vagy meghíznak, így akár ha csak napi 1 almát esznek meg még attól is megpróbálnak megszabadulni. Olyanról is halottam aki megevett egy almát és mivelhogy szerette volna, hogy gyorsabban megeméssze ráivott citrom levelet, de meglátta , hogy mennyi kalória van a citromlében és fogta kihányta inkább. De ha felmész egy Pro-Ana oldalra akkor ott is rengetegszer találkozni, azzal, hogy hánytatják magukat (bár sztem ez csak divat, összetartozás érzés, ostobaság). Az igazi anorexiás nem érzékeli, hogy mit tesz magával, csak mindenképp meg akar szabadulni minden olyan kalóriától ami esetleg hízást okozhat szerinte.
18:20
Én csak azért írtanm, hogy szerintem kevésbé veszélyesebb, mert egy anorexiás amikor alig vesz magához táplálékot az rengeteg kárt tehet. A bulímiás vesz. A súlyosság sztem attól függ, hogy milyen purgálási módot választ. Én körülbelül 4-5 évig voltam bulímiás és nekem a ideiglenes koplalás és a nagyon intenzív mozgás váltakozott a hirtelen zabálásokkal. Ma már valamennyire kilábaltam és ez így nem okozott nagy károkat, de a hánytatás az súlyosabb sokkal. Az sztem okozhat.
Köszönöm Szépen mindenkinek a levelet!!!
:)
Nagyon rendesek vagytok :)
BULIMIA.
attól függ hányszor hánytatja magát az illető egy nap, milyen eszközzel, mennyit eszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!