Mitől lehet az étkezés utáni gázosodás, hasfájás, hányinger?
Egy-két hete volt, hogy szinte akármit ettem, közben, vagy rögtön/nem sokkal utána hányingerem lett, fájt a hasam; főleg a kávé és a joghurt után tűnt fel leginkább. Hasmenésem nem volt, és hányni sem hánytam, csak rossz volt a közérzetem. Ez mára már nagyjából elmúlt (legalábbis a hányinger), viszont most meg már bármit eszem/iszom, rögtön utána vagy böfögni, vagy szellenteni kell, tele vagyok levegővel (hallom és érzem is...). Az utóbbi egy-két napban már tudatosan próbáltam kerülni a tejes dolgokat, de nem iktattam ki teljesen az étrendemből (próbaképp megittam tegnap egy fél pohár kakaót, és akkor nem volt panaszom, viszont ma reggel volt egy kis hasmenésem, nem tudom, lehet-e összefüggés a kettő között). Már alig merek bármit is enni.
Elvileg nincs laktóz-intoleranciám, rengeteg tejterméket fogyasztok. Viszont pár hónappal ezelőtt egy vizsgálat során kiderült, hogy enyhe inzulin-rezisztenciám van. Lehet köze ennek ahhoz? Vagy Laktóz érzékeny lettem? Esetleg más az oka?
Köszönöm előre is a segítséget!
19/L
Egy időre állj le a tejtermékek fogyasztásával.
A gázosodás általában amiatt van, hogy olyan cukrokat, szénhidrátokat tartalmaz az ételed, amit nem tudsz megemészteni, így ezek a cukrok eljutnak a vastagbélbe, ahol a bélbektériumok dolgozzák fel (tobzódnak rajta vígan) jelentős gázképződés közben.
Néhány napnyi tejmentes diéta, és az előző válaszoló által javasolt probiotikum hátha eredményt hoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!