Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hol lehet szójababot venni és...

Hol lehet szójababot venni és mennyibe kerül?

Figyelt kérdés
házilag szeretnék szójatejet készíteni, amihez száraz szójabab kell. tescoban, spárban lehet venni? esetleg herbáriában, dm-ben? mennyibe kerül kb? ha van több féle-fajta szárított szójabab, milyen márkát válasszak? nagyon megköszönném a segítséget, mert nincs annyi időm, hogy az összes környékbeli boltban megkérdezzem tartanak-e ilyesmit :D ha pedig az ára ugyanott van, mint a kész terméké (600-800.-) akkor meg nem is vacakolnék vele.

2015. dec. 16. 10:09
 1/4 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy a szójabab nyersen mérgező! Allergizáló anyagokat tartalmaz. Az állati takarmányba (tápba) kevert szóját is először megsütik, aztán darálják bele.

Ilyen nyers szójababot esetleg tápkeverő üzemből lehet beszerezni.

Az ételekbe kevert szója, szójavaj, szójazsír, szójaolaj, szójagranulátum, ezeknek köze nincs a termesztett szójababhoz.

2015. dec. 16. 15:00
 2/4 A kérdező kommentje:
sikerült vennem, nem mérgező. tescoban a bio cuccoknál találtam 150 forint kb 200g.
2015. dec. 29. 20:46
 3/4 anonim ***** válasza:
Jaa...! A tescoban minden szart árulnak! De azért megfelelő hőkezelés nélkül ne csinálj belőle fagylajtot se!
2015. dec. 30. 13:23
 4/4 A kérdező kommentje:
netes recept alapján próbálom :$ még nem mertem nekifogni. ha kész lesz, leírom, hogy sikerült
2015. dec. 30. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!