A cukor hasfogó vagy hashajtó hatású inkább?
A babáknak , akik nem tudnak kakilni, szokták javasolni a teát egy hatalmas kanál cukorral. Mert a cukor elrothad a bélben és lazítja a székletet.
Nálunk mindkét gyereknek ezt ajánlotta az orvos és be is jött. Szóval nyugodtan egyél cukros kaját.
Sok mindent lehet azért olvasni a cukorról, de ha abból indulok ki, hogy ha az ember elrontja a hasát, és f*sik, akkor az orvos általában azt szokta tanácsolni, hogy kerülje a cukros ételeket. Szóval szerintem is inkább hashajtó. Viszont vigyázni kell a fehér liszttel és a csokival (én is székrekedéses vagyok). De ha úgy érzed, hogy a cukros ételek nem tesznek jót, akkor kerüld. Egyén függő is lehet.
A mézre én világ életemben úgy néztem, mint ami hasfogó, de olvastam már róla azt is hogy hashajtó. De nekem eddig mindenki azt mondta, hogy hasfogó, szóval nem tudom biztosra. Azért remélem alamit tudtam segíteni, ha nem is sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!