Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Véres széklet kemény széklettől?

Véres széklet kemény széklettől?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nekem világ életemben kicsit lazább volt a székletem,nem sokat kellett erőlködnöm. Tegnap viszont egész kemény széklet távozott belőlem,és nagyon minimális friss piros vért fedeztem fel a "tetején" illetve törlés közben is. A végbelemnél pedig kicsit csípett.

Okozhatott a túl kemény széklet hámsérülést? A "csípés"ről és a friss vérről arra következtetek hogy ez nagyon közel van a "végéhez" így nem hinném hogy valami nagyon-nagyon komoly dolog (daganat,ilyesmi) ,de erősítsetek meg ti is :)

2015. nov. 24. 00:48
 1/4 A kérdező kommentje:

Illetve wc-zés után csináltam pár törlést "szárazon" akkor is kicsit véres volt (nagyon enyhén) és csípett "ott".

Kenőcsöt,vagy mit szoktak erre felírni? :)

L/24

2015. nov. 24. 00:49
 2/4 anonim ***** válasza:
Berepedt egy kicsit a végbélnyílás. Nincs vele teendő, tartsd tisztán, inkább mosakodj meg székelés után, ne papírtörlőt használj, vagy lehet kapni kamillás vagy aloés nedves törlőkendőt, azt használd. Pár nap alatt rendbejön, ha vigyázol az étkezésre és a megfelelő folyadékbevitelre, hogy ne legyen kemény a széklet.
2015. nov. 24. 01:04
 3/4 anonim ***** válasza:
Vlgvlkrepedés a kemény széklettől. Egyél székletlágyító ételeket, és pár napig kenegesd Reparon krémmel a végbeled.
2015. nov. 24. 08:17
 4/4 anonim ***** válasza:
Igen lehet,ne aggódj!Ámegyél rostban gazdag ételeket,gyümölcsöt,zöldséget,pl. a zabpehely(a natúr,nem cukrozott) tökéletes ha szereted,én pl..annyira nem,de nagyon egészséges!
2015. nov. 26. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!