Kb mennyi méznek felel meg 1 pohár cukor?
Egészségesebben szeretnék étkezni egészségügyi okok miatt, ezért szeretném a cukrot helyettesíteni mézzel.
Piskóta receptet tudtok mézzel? Nem esik össze? Köszöm ha írtok!
Itt megtalálsz mindent. Bár hogy egészségesebb, abban nem vagyok biztos, de ez már a te döntésed.
Koszonom szepen.
Hat igen jobb lenne teljesen lecsokkenteni a cukrot, de nem olyan egyszeru több szempont miatt is, kezdetnek ez is megfelel. Raadasul anyagilag is megterheli a penztarcat a cukorhelyettesítők ára. Persze tudom a méz sem olcsó.
Koszi megegyszer.
A cukorhelyettesítők sem drágábbak, mint a méz. Mi xilitet és eritritet használunk, persze nem boltban vesszük duplaáron.
Ha valaki csóró, különösen jó a drága cukorhelyettesítő, mert meglesz a motiváció, hogy keveset használjon :D Vagy nem, nálam azért valamit ért. De én mindig is vágytam arra, hogy kevés cukrot használjak, a napi édességek ellenére. Ez viszonylag megy is, szerintem manapság elég ritkán megyek napi 5g cukoralkohol fölé. Ez is túl sok, de nem annyira s egy rendes adag sütibe nekem elég :)
A méz finom, vannak benne jó dolgok, de az is elég tömény cukor... A fognak se tesz jót, ellentétben a xilittel.
Mi is tartunk itthon, mert pótolohatatlan az íze, főleg dióval remek, de nagyon ritkán használjuk.
Piskótába nem teszek édesítőt, úgyhogy nem tudom, mi történne mézzel (a mézet amúgyis nyersen eszem a benne levő anyagok miatt, talán majd a mézesbe teszek egy keveset, de inkább csak utólag a tetejére, ha nem akarom szállítani).
Jó, nekem könnyű, mert nem használok lisztet, az olajos magvak és maglisztek pedig olykor édeskések ;). Plusz leépítettem az édesigényemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!