Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mennyire reálisak a súly...

Soneek kérdése:

Mennyire reálisak a súly magasság indexek?

Figyelt kérdés

Kíváncsi voltam hány kilónak kellene lennem. 27 éves fiú vagyok, 178 centi és 110 kiló, de nem vagyok duci... van itt ott felesleg, minimális, már nem annyira látszódnak a kockák, de még ki merek menni bátran a strandra. még mindig sportos testalkat vagyok és nagyon messze vagyok a mackóstól.

A tömegindex 69,7 kilót írt. annyi voltam középsuliban 15 évesen. Áljak neki súlyt csökkenteni, vagy sz@rjam le?

2015. okt. 15. 22:25
 1/2 anonim ***** válasza:

Nyilván egy becslést kapsz, valami statisztika alapján.

Bár nem tudom, ez milyen kalkulátor vagy táblázat, ez elég visszafogott súly, nem valami sok izom fér bele.

Az izmos embereknél mindig értelmezhetetlenek az ilyen értékek, a BMI alapján súlyosan elhízott, a valóságban pedig lehet, hogy profi testépítő versenyszezonban, totál leszálkásodva :) S akkor az erőemberekről, akik még egészen máshogy néznek ki, mint a pózoló testépítők, nem beszéltünk.

A testalkat is számít s az sem gond, ha nem mindenki kifejezetten vékony, ha úgy jól érzi magát...

Ha nincs testképzavarod vagy igen ferde ízlésed s a tükörbe nézve azt látod, hogy nem vagy vékony,de nem is akarsz az lenni és nem lóg rajtad egészségtelen méretű háj, akkor tegyél magasról a BMI-re. Ahogy mindenkinek ajánlatos nagyon óvatosan kezelni a dolgot, főleg, ha valamilyen szinten izmosnak nevezhető.

A számok alapján soknak tűnik a súlyod, de fogalmam sincs, hogyan nézel ki és amúgysem értek hozzá. Neked kell látnod, érezned, hogy mi van.

2015. okt. 16. 00:11
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

A kinézetemről annyit hogy egyszerű falusi parasztgyerek vagyok, és egész fiata korom óta nem kerültem a fizikai munkát, segítettem a ház körül, majd kollégista koromban volt egy nagyon rövid testépítésnek nem nevezhető konditermi pályafutásom, majd kézilabdával vezettem le felesleges energiám. Továbbá hétvégenként további ház körüli munka (favágás, kertásás... Stb) testalkatra soha nem a leszálkásodott inas emberke voltam, így most sem. Belenézek a tükörbe, nem látom magam kövérnek, inkább izmosnak. 2 éve autoimmun betegséget állapítottak meg, nagyon dúrva szteroidos kezelést kaptam, mozgásra nem volt lehetőség, na akkor belenéztem a tükörbe, és akkor nem ragadtatott el a látvány. Azóta 15kg-t dolgoztam le biciklizéssel, úszással, és megfelelő étellel.

Mindenesetre a lényeg, hogy nem egy madárcsontú verébméretű valaki vagyok, és ha jól érzem magam így, ne foglakozzak a statisztikai átlag értékekkel. :) lényeg továbbá hogy az izom jóval nehezebb mint a háj :)

Köszönöm a válszt.

2015. okt. 16. 08:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!